Bakanlıktan 'ABD Söz Verdi, Güvenli Bölge Kurulacak' Haberlerine Yalanlama - Son Dakika
Güncel

Bakanlıktan 'ABD Söz Verdi, Güvenli Bölge Kurulacak' Haberlerine Yalanlama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Güvenli Bölge Kurulacak" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

17.06.2016 11:12  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık başkanlığındaki heyetler arasında Brüksel'deki NATO Karargahı'nda gerçekleşen görüşmeye ilişkin, "Güvenli Bölge Kurulacak" başlıklı haberlerin içeriğinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

AÇIKLAMA MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, görüşmeye ilişkin bazı basın yayın organlarında "Güvenli Bölge Kurulacak" başlıklı haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

"HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Açıklamada, 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO Karargahı'nda Carter ve Işık başkanlığındaki heyetler arasında terörle mücadelede iş birliği, Suriye'deki gelişmeler ve NATO kapsamındaki çalışmalarla ilgili yapıcı ve verimli görüşme gerçekleştirildiği belirtilerek, "Güvenli Bölge Kurulacak" başlıklı haberlerin içeriğinin ise gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

"ABD SÖZ VERDİ" DENİLMİŞTİ

Dün çıkan haberlerde, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda ABD'li mevkidaşı Ashton Carter ile bir araya gelen Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, muhatabından Suriye'de kurulması düşünülen 'güvenli bölge' için söz aldığı belirtilmişti.

Haberde, Ashton Carter'ın yüzyüze görüştüğü Işık'a, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerin iskanına ilişkin ortaya koyduğu 'güvenli bölge' projesinin Gaziantep'in karşısındaki alanda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirttiği ve "Güvenli bölge tesisine artık başlayabiliriz" dediği öne sürülmüştü.

Bakanlıktan \'ABD Söz Verdi, Güvenli Bölge Kurulacak\' Haberlerine Yalanlama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlıktan 'ABD Söz Verdi, Güvenli Bölge Kurulacak' Haberlerine Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • .: Sıkmayın canınızı ben sam amcayı ikna ederim .Suriyede ve ırakta kurulacak kürt devletini tanıyacak ilk devletler israil amerika ve türkiye olacak ... 5 2 Yanıtla
  • Ankaralı: YALANCILAR UYDURUYORLAR HER DEFASINDA BİRİLERİ YALANLIYOR. AK KOYUNLAR İNANMIŞLAR. 5 0 Yanıtla
  • moz: ülkem ülkem itibarsız ülkem,hiç bir sözü güven vermeyen insanlarını koyun sanan,dünyayı akılsız sanan peşmürde ülkem.neyseki kürtler güvenli dünyaya itibar getirdi yoksa hepsi ışit.e biat edecekti.hatırlayın ilk çıktığında dünya karalar bağlamıştı.kim direnir diye 3 2 Yanıtla
  • niyazi: aylardır bu haberler akit yenişak ve sabah gazeteleri diyor :D 3 1 Yanıtla

Advertisement