Abdal Musa Derneğinden Başkan Türel'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Abdal Musa Derneğinden Başkan Türel'e Ziyaret

Abdal Musa Derneğinden Başkan Türel\'e Ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Biz bu memleketin birliği, beraberliği, kardeşliği için üç beş kendini bilmeze meydanı bırakmayız"

04.07.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elmalı Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş ve köyün önde gelenleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaret etti.

Başkan Türel, ziyarette yaptığı konuşmada, milletin birliği, bütünlüğü, kardeşliği için her yerde elinden gelen çalışmayı yapacağını ifade etti. Senelerdir milleti ayrıştırmak isteyen, toplumu bölmek, parçalamak isteyenler olduğuna değinen Türel, "Biz bu memleketin birliği, beraberliği, kardeşliği için üç beş kendini bilmeze meydanı bırakmayız" dedi.

Elmalı'nın Tekke köyünde düzenlenen Abdal Musa Anma Törenleri sırasında gerçekleşen protestoya değinen Türel, törenlerde vazifelerini yerine getirdiklerini, dua edip, iftarlarını açtıklarını anlattı. Türel, "Ancak bazı arkadaşlar meseleyi kardeşlik boyutundan öte siyasi bir platforma taşıyıp farklı bir amaçla provoke ederek olay yaratmak istediler" diye konuştu.

Türel, Abdal Musa anmasında bulunma amaçlarının, oranın manevi, huzurlu ortamını gerginleştirmek değil, birlik ve beraberlik ortamı yaratmak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Oradaki olayları çıkartan kişilerin büyük bir bölümü Alevi vatandaşlarımız değildi. Taşıma birliklerle bizim orada olmamızı farklı noktaya taşımak istediler. Buraya kardeşliğe geldik. Abdal Musa'nın kemiklerini sızlatmaya gelmedik. Dua etmeye geldik. Birilerinin kötü niyetlerine yönelik olayları kullanmaması için etkinlik alanından ayrıldık. Bize yapılanlara üzülen çalışma arkadaşlarımız, yaptıkları çalışmaları bırakarak ayrılmak istediler. Ama biz buna izin vermedik. Temizlik görevlilerimiz, fen işleri ekiplerimiz çalışmalarını yaptı. Bizim ekiplerimizi çekerek, protesto etmek gibi bir niyetimiz olamaz. Kötü niyetli insanları sevindirmeyiz. Bu milletin kardeşliği için beraber çalışacağız."

Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş ise etkinliğin güzelliğini bozmaya çalışanları kınadı. Köylerinin Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden çok memnun olduğunu vurgulayan Eriş, "Hak edilmeyen bir şey yaşandı çok üzüntülüyüz. Köy halkımız ve Alevi camiasının bu olaylara çok büyük tepkisi var. Bu olaylara çok üzüldüklerini belirtiyor" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Abdal Musa Derneğinden Başkan Türel'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement