Abdi İbrahim, Kazakistan'daki Üretim Tesisinin İnşaatına Başladı - Son Dakika
Güncel

Abdi İbrahim, Kazakistan'daki Üretim Tesisinin İnşaatına Başladı

Global Pharm ile ortaklık anlaşması imzalayan Türk ilaç sektörünün öncü ve köklü şirketi Abdi İbrahim, yatırımını yaptığı üretim tesisinin inşaatına başladı.

03.10.2013 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2012 yılında, Kazakistan'ın önde gelen ilaç üreticilerinden Global Pharm ile ortaklık anlaşması imzalayan Türk ilaç sektörünün öncü ve köklü şirketi Abdi İbrahim, yatırımını yaptığı üretim tesisinin inşaatına başladı.

Küresel oyuncu olma hedefi doğrultusunda büyümesini sürdürülebilir kılmak üzere gerçekleştirdiği uluslararası ortaklık kapsamında, üretim tesisinin inşaat sürecini başlatan Abdi İbrahim, GMP'ye (Good Manufacturing Practices - İyi İmalat Uygulamaları) uygun olarak yapımı gerçekleştirilecek fabrikayı 2014 yılı sonuna kadar faaliyete geçirecek.

2012 yılı Ekim ayında Kazakistan'ın önde gelen ilaç üreticilerinden Global Pharm'ın yüzde 60 hissesini satın alan Abdi İbrahim, yatırımını yaptığı üretim tesisinin inşaatına başladı. Abdi İbrahim, Kazakistan hükümetiyle off-take (Uzun Vadeli Tedarik) anlaşmasına sahip Global Pharm'a ortak olarak, bu anlaşma gereğince kurulacak GMP'ye (Good Manufacturing Practices - İyi İmalat Uygulamaları) uygun üretim tesislerini 2014 yılı sonuna kadar faaliyete geçirme sorumluluğunu üstlendi.

Uluslararası pazarlardaki büyüme politikalarına uygun olarak Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesindeki varlığını güçlendiren Abdi İbrahim, söz konusu sözleşme gereği 131 ilacın 2014-2021 yılları arasındaki devlete olan tedariğini yeni şirketi Abdi İbrahim Global Pharm tarafından gerçekleştirecek. Abdi İbrahim Global Pharm gerek Abdi İbrahim ve gerekse Global Pharm'ın portföyünde yer alan ve geniş bir tedavi alanını kapsayan ürünlerin üretim ve pazarlamasını yapacak.

Abdi İbrahim Global Pharm'ın, 30 Eylül 2013 tarihinde Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Üyesi Erman Atasoy, Abdi İbrahim CEO'su Süha Taşpolatoğlu, Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü Okan Öncel, Teknik Yatırımlar ve Projeler Direktörü Murat Tüzen, AIGP Şirket Yöneticisi Önder Sayın ve  Alma Pharm yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen tören ile inşaat sürecine başlandı.

2014 yılında üretim tesisi yatırımını tamamlamayı planladıklarını belirten Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut Kazakistan'daki törende şunları söyledi "Bu ortaklık anlaşması 2021 vizyonumuzda yer alan küresel oyuncu olma hedefimize ve buna bağlı olarak BDT bölgesindeki varlığımızı güçlendirmeye yönelik bir adım. Bugün de Kazakistan'ın sıfırdan planlanıp inşa edilen ilk GMP özellikli modern üretim tesisin inşaatına başlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tesis modern bir AR-GE ve laboratuar da içeriyor. Yatırımını yaptığımız üretim tesisinin bugünkü anlayışla modern, bize yakışan, GMP standartlarına uygun, Kazakistan'ın en iyi ilaç üretim tesisi haline getirecek inşaatına başlamış bulunuyoruz. Türk ilaç sektörüne yön veren bir firma olarak böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmekten ve Kazakistan pazarında yer almaktan dolayı mutluyuz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdi İbrahim, Kazakistan'daki Üretim Tesisinin İnşaatına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement