Abdi İpekçi Caddesi, Yeni Haliyle İstanbulluları Kucakladı - Son Dakika
Güncel

Abdi İpekçi Caddesi, Yeni Haliyle İstanbulluları Kucakladı

Abdi İpekçi Caddesi, Yeni Haliyle İstanbulluları Kucakladı

Şişli Belediyesi Tarafından Yenilenen Abdi İpekçi Caddesi, Muhteşem Bir Açılışla İstanbulluları Karşıladı.

08.01.2011 20:00  Güncelleme: 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli belediyesi tarafından yenilenen abdi ipekçi caddesi, muhteşem bir açılışla istanbulluları karşıladı.

Kentsel Tasarım Projesi kapsamında başlatılan yenileme çalışmalarıyla yepyeni bir çehreye kavuşan Abdi İpekçi Caddesi, muhteşem bir açılışla İstanbullulara "merhaba" dedi.

Kerem Görsev'in Nişantaşı sakinlerine verdiği caz müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen törenin açılışını Şişli Belediyesi Mustafa Sarıgül yaptı. Açılışa bölgede hizmet veren işadamları ve mağaza sahipleri katıldı. Mustafa Taviloğlu, Aykut Hamzagil, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun, Cem Boyner, Lerzan Boyner, Abdullah Kığılı, Süleyman Orakçıoğlu, Vural Gökçaylı, Raffi Portakal ve Betül Mardin törene katılan isimler arasında yer alıyor.

Abdi İpekçi Caddesi'ne serilen kırmızı halının üzerinde açılış kurdelesini kesen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nişantaşı'nın yapılan kentsel tasarım projeleri ile İstanbul'un en seçkin bölgesi haline geldiğini söyledi. Yıllar önce Nişantaşı'nı terk eden pek çok ünlü markanın şimdi burada mağaza açabilmek için yarıştığına dikkat çeken Sarıgül, " Nişantaşı- Teşvikiye bölgesi artık kültürün, sanatın ve alışverişin merkezi haline geldi. Türkiye'nin çekim merkezi oldu. Mağazalarıyla, sokak cafeleriyle, sanat galerileriyle 24 saat yaşayan, üreten ve ekonomiye çok ciddi katkı sağlayan bir noktaya ulaştı" dedi.

Nişantaşı, Değişen Çehresiyle Artık Daha Modern

Şişli'nin en gözde mekanlarından Nişantaşı, daha estetik ve şık bir görünüme kavuştu.

Şişli Belediyesi ekipleri, sokakları Bergama taşıyla döşedi, yaya kaldırımları yeşil diyabaz ve granit taşlarla kaplandı. İstanbul'un en prestijli iş merkezi ve alışveriş bölgesi Nişantaşı, yepyeni bir çehreye kavuştu.

Nişantaşı'nda Neler Yapıldı?

Son yıllarda ticaretin canlandığı, istihdamın arttığı, yeme-içme konusunda İstanbul'un en gözde mekanları arasında yer alan, ünlü markaların mağaza açmak için sıraya girdiği Nişantaşı'nda, Teşvikiye Kentsel Tasarım Projesi kapsamında başlatılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Şişli Belediyesi, bölgeyi daha çağdaş bir görünüme kavuşturmak için 3 ay önce kolları sıvadı. 1999 yılında başlatılan Nişantaşı-Teşvikiye Kentsel Tasarım Projesi ile bölgedeki tretuvarlar yeniden onarılmış, ancak yenilenmemişti.

Şişli Belediyesi, Ekim ayında başlattığı Kentsel Tasarım Projesi'nin 2.etabında, Nişantaşı'nda yepyeni bir çevre düzenlemesi gerçekleşti. Başlangıç noktası Abdi İpekçi Caddesi. Yenileme çalışmaları kapsamında yollarda asfaltlama çalışması yapılmadı. Bunun yerine Nişantaşı'nın bütün ara sokakları Bergama taşıyla döşendi.

Yollar Bergama'da özel olarak kesilmiş, Bergama granitinden küp taşlarla kaplandı. Yaya kaldırımları ise Nişantaşı'na özgü olarak yeşil diyabaz ve granit taşın birleşmesiyle daha estetik ve şık bir görünüm kazandı. Yeni döşenen taşlarla Nişantaşı sokakları şimdiden bambaşka bir hale bürünmüş durumda.

Abdi İpekçi Caddesi, Sanatsal Etkinliklere Doyacak

Abdi İpekçi Caddesi trafiğe kapanmadı; ancak park etmeye kapandı. Yenilenen haliyle Abdi İpekçi Caddesi'nde çeşitli kültür ve sanat aktivitelerine ağırlık verilecek, açık hava sergileri yapılacak. Mevcut proje dahilinde, cafe-bar ve restoranların dışında başka işletmeler de kaldırımlardan faydalanabiliyor. Bu bölgede Türkiye'nin önde gelen cafe ve işletmeleri yer alıyor. Cafe ve işletmelerin yanısıra mağazalar da kaldırımlara masa kurabiliyorlar.

Sırada Ne Var?

Abdi İpekçi'de tamamlanan bu proje daha sonra Nişantaşı, Teşvikiye, Amerikan Hastanesi ve Topağacı Meydanı'nı da içine alan yaklaşık 30 sokakta uygulanacak. Projenin ikinci etabı Abdi İpekçi'nin bir paralelindeki Mim Kemal Öke Caddesi'nde uygulanacak. Üçüncü aşamada ise Atiye Sokağı tamamen trafiğe kapatılacak. Atiye Sokak, butikleri, takı dükkanları, restoran ve kafeleriyle yaşayacak.

Bu dev projenin amacı, caddeye daha çok insan çekmek. Şu anki değeriyle Türkiye'nin gayrimenkul açısından en kıymetli caddesi olan Abdi İpekçi Caddesi'nin değerinin bu projenin sonrasında %50 artması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Abdi İpekçi Caddesi, Yeni Haliyle İstanbulluları Kucakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement