Abdi İpekçi Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Abdi İpekçi Mezarı Başında Anıldı

Abdi İpekçi Mezarı Başında Anıldı

Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, öldürülmesinin 37'nci yılında sevenleri ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

01.02.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, öldürülmesinin 37'nci yılında sevenleri ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anmaya kızı Nükhet İpekçi, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş ve bazı meslektaşları katıldı. Anmaya Silivri Cezaevi'nde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da mektupla katıldı. Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi tarafından okunan mektupta Dündar şu ifadeleri kullandı: "Sevgili Nükhet, 24 Ocak'tan 1 Şubat'a mektup yazmak, hele de bunu Silivri'den yazmak, kısa bir basın tarihi cümlesi kurmak gibi. Çileyi devralan ikinci kuşak olarak, onlara layık olma gayretindeyiz. Öfkenin sahibi, türü değişiyor. Kendisi sabit kalıyor. Kurbanın adı, yaşı, gazetesi değişiyor. Akıbeti sabit kalıyor. Ama neyse ki umut da hep sabit değer, hiç azalmıyor, hep çoğalıyor."

"ÜZERİ ÖRTÜLMESİN"

Nükhet Dündar, mektubun ardında bir konuşma yaparak, ilk günden beri kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek, "Var olma adına yok etmeye çalışmasak. Birbirimize saldırmasak. Kumpaslar kurmadan, hakaretler tehditler savurmadan var olabilsek... İyice örtülen dava dosyası yok olmasın, ortadan kaybolmasın. Asıl gerçekle yüzleşelim. Bu tür saldırıları bir yazgı olarak yaşamaktan kurtulalım" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abdi İpekçi Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement