Abdulkadir Konukoğlu Camii'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Camii'nin Temeli Atıldı

Abdulkadir Konukoğlu Camii\'nin Temeli Atıldı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hayırseverleri okul ve cami gibi toplum yararına olan hizmetler yapmaya çağırdı.

13.05.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hayırseverleri okul ve cami gibi toplum yararına olan hizmetler yapmaya çağırdı.

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey'de, sanayi sitesi içerisinde, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacak ve kendi adını taşıyacak olan camiinin temeli atıldı. Törene Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar, Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve İl Müftüsü Ahmet Çelik katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an-ı kerim okunarak başlatılan törende konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Konukoğlu Ailesi geleneği olarak toplum yararına olan okul, cami ve benzeri hizmetleri yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Şimdiye kadar 20 okul, 12 cami yaptırdıklarını anımsatan Konukoğlu, "Allah, bizlere hayır yapmayı nasip etti, şükürler olsun. Arsasını Şahinbey Belediyesi'nin tahsis ettiği alana bugün temelini atacağımız camimizi inşallah bu yıl sonuna doğru ibadete açacağız" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da cami yapımını üstlenen SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Konukoğlu Ailesinin hayırseverliği ile bilinip takdir edildiğini kaydetti.

Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da kentlerin sanayicilerin çabaları ile güçlendiğine dikkati çekerek, "Örneğin, Adana'nın yetiştirdiği Sabancı'lar merkezlerini İstanbul'a taşıdıktan sonra Adana eski gücünü kaybetti. Gaziantep bugünkü düzeye, Gaziantep'ten ayrılmayan sanayicilerimizin katkısı ile gelmiştir" diye konuştu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik de hayır işlerine önem verdiklerinden dolayı Konukoğlu ailesi adına Abdulkadir Konukoğlu'nu kutladıktan sonra, dua okudu.

Konuşmaların ardından, 700 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan ve aynı anda bin 200 kişinin ibadet edebileceği Abdulkadir Konukoğlu Camii'nin temeli atıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abdulkadir Konukoğlu Camii'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement