Abdülkadir Selvi: 7 Terörist Saldırdı, IŞİD İsmi Ön Plana Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Selvi: 7 Terörist Saldırdı, IŞİD İsmi Ön Plana Çıkıyor

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Havalimanındaki saldırıyı 7 teröristin gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde durulduğunu, öne çıkan ismin ise IŞİD olduğunu belirtti.

29.06.2016 00:46  Güncelleme: 01:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde yapılan canlı bomba saldırısı ile ilgili başkent kulislerinde dolaşan ilk bilgileri yazdı. Saldırıyı 7 teröristin gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Selvi, öne çıkan ismin ise IŞİD olduğunu belirtti.

Patlamayla ilgili kendisine gelen ilk bilgileri kaleme alan Hürriyet yazarı "Teröristlerin 7 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu yazı yazıldığı sırada diğer dördünün yakalanması için operasyonlar sürüyordu." dedi.

Selvi, Ankara'ya ilk haberin Beştepe'de yasama, yürütme ve yargı mensuplarına verilen iftarın ardından geldiğini belirtti.

"Atatürk havalimanına yapılan saldırı Ankara'da tam bir şok etkisi yaptı" ifadelerini kullanan Abdülakdir Selvi, Ankara'ya gelen ilk bilgileri şöyle paylaştı;

ÜZERİNDE MONT BULUNAN BİR ŞAHIS DİKKAT ÇEKTİ

"Üzerinde mont bulunan bir şahıs sivil şahısların dikkatini çekiyor. İstanbul sıcağında üzerinde montla dolaşan şahsı polisler izlemeye başlıyor. Bu şahıs iki arkadaşının yanına gidince, takip edildiklerini fark ediyorlar. Bu sırada kalaşnikof tüfekle polisleri tarayıp, sivillerin arasına karışıyorlar.

DIŞ HATLAR GELİŞİN ÖNÜNDE KENDİNİ PATLATTI

İlk canlı bomba dış hatlar gelişin önünde kendini patlatıyor. En büyük can kaybı ve yaralılar burada yaşanıyor. Polislerin karşılık vermesi üzerine teröristler Dış hatlar Geliş kapısından içeriye doğru koşuyor. Görüntülerde tam X-Ray cihazının olduğu yerde canlı bomba pimi çekerek kendini patlatıyor.

SİLAHLARLA TARAMAYA BAŞLIYORLAR

Görüntülerde orada büyük bir alev topu ve patlamanın şiddetiyle yaralanan ve etrafa savrulan insanlar gözüküyor. Orası çok kalabalık olduğu için patlamanın etkisi büyük oluyor. Alevler dış hatlar salonunun içine doğru yayılıyor. Teröristler bu arada silahla taramaya başlıyor.

TERÖRİSTLERİN 7 KİŞİ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Bir terörist çatışmada vurularak öldürülüyor. Bir canlı bomba kendini patlatıyor. Biri de sağ olarak ele geçiriliyor. Teröristlerin 7 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu yazı yazıldığı sırada diğer dördünün yakalanması için operasyonlar sürüyordu."

IŞİD'İN İSMİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Selvi, saldırı ile ilgili ise IŞİD'in isminin ön plana çıktığını belirtti.






Abdülkadir Selvi: 7 Terörist Saldırdı, IŞİD İsmi Ön Plana Çıkıyor

Son Dakika Güncel Abdülkadir Selvi: 7 Terörist Saldırdı, IŞİD İsmi Ön Plana Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.


Advertisement