Abdulkadir Selvi: Koalisyonda Her Şey Bahçeli'ye Bağlı - Son Dakika
Güncel

Abdulkadir Selvi: Koalisyonda Her Şey Bahçeli'ye Bağlı

Abdülkadir Selvi, CHP ile AK Parti arasındaki görüşmenin olumlu geçtiğini; ancak asıl kaolisyon sürecini bugünkü Bahçeli-Davutoğlu görüşmesinin belirleyeceğini savundu.

14.07.2015 09:55  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi koalisyon görüşmeleri ile ilgili kilit ismin MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu belirtti. Selvi, MHP Lideri Bahçeli ile yapılacak bugünkü görüşmenin koalisyon seyrini değiştirebileceğini söyledi.

Selvi, Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı'nın konumunu gündeme getirmesinin sürecin sabote edilmesi anlamına geleceğini de iddia etti.

İşte Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısının ilgili bölümü:

"Bu denli olumlu havaya rağmen bugünkü AK Parti-MHP görüşmesinin sonucunu görmeden bir değerlendirme yapmak için henüz erken.

Bahçeli olumlu yaklaşırsa koalisyon görüşmelerinin seyrini değiştirebilir.

Aksi de söz konusu olabilir.

Cumhurbaşkanı'nın konumunu gündeme getirebilir.

Bu sürecin sabote edilmesine neden olur.

"ZENGİN KOALİSYON GEÇMİŞİMİZ VAR"

Henüz yolun başındayız.

İyi niyet beyanları, olumlu bir başlangıç yapılması güzel ama ihtiyatlı olmakta yarar var.

İlk kez koalisyon kurmuyoruz.

Zengin bir koalisyon geçmişimiz var.

60 yılların başında İsmet Paşa başkanlığında tüm partilerin katıldığı geniş tabanlı koalisyon hükümeti de kuruldu.

Demirel'in, başbakanlığında Milliyetçi Cephe hükümetleri de.

"HANGİ MODEL VARSA HEPSİNİ DENEDİK"

Ecevit ile Erbakan bir araya gelip, "İslamcı-Solcu" koalisyonuna kurdular, Ecevit ile Bahçeli omuz omuza verip DSP-MHP hükümetini de kurdu.

Merkez sağla merkez sağ bir araya gelsin denildi, Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz'ın ANAYOL'u, Hoca ile Bacı'nın Refahyol'u kuruldu bu ülkede. 12 Mart sonrasında süngü zoruyla Nihat Erim'li, Ferit Melen'li, Naim Talu'lu, Sadi Irmak'lı hükümetler kuruldu.

Yani dünya yüzünde hangi model varsa, hepsini denedik.

Teknokratlar hükümeti dahil.

Bunlar işin bir yüzü.

"ŞANSLARI YARI YARIYA"

Peki görüşmelerin olumlu başlaması nedeniyle umutlanmalı mıyız? Örneğin AK Parti ile CHP arasında anlaşma sağlanacak mı? Ya da AK Parti ile MHP ortak hükümeti kurabilecek mi? Ya da tüm bu görüşmelerden bir sonuç çıkmayacak, Türkiye erken seçime gidecek mi? Şansları yarı yarıya.

Bugünkü MHP görüşmesini gördükten sonra daha net konuşabiliriz.

Kılıçdaroğlu'nun olumlu yaklaşımı nedeniyle AK Parti-CHP koalisyonun şansında olumlu yönde bir ilerleme sağlandı. Ama koalisyonun şansını bir ölçüde Bahçeli'nin yaklaşımı belirleyecek."

Abdulkadir Selvi: Koalisyonda Her Şey Bahçeli\'ye Bağlı

Son Dakika Güncel Abdulkadir Selvi: Koalisyonda Her Şey Bahçeli'ye Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • hadi amaa: Sayın bahçeli bırak artık istemiyorum yan cebime koy muhabbetlerini sen kimlerle muhalefet yapmadınkiii 4 24 Yanıtla
  • Pir: Niye bahçeliye bağlı olsun kardeşim chp ve hdp de var bu ülkede siz bu ülke için değil akp için en iyisini istiyorsunuz akp rahat etsin diye mhp diyorsunuz 25 3 Yanıtla
  • YOLSUZLUKLAR SORULMASI SUC OLAN TEK ÜLKE: MHP KINDIRMAZ AKP YE DEYNEKLİK YAPMAYA DEVAM EDER 13 YILDAN BERİ YARDIM YAPMADIMI ESASINDA YARDIM VE YATAKLIKTAN MHP YE ÖMÜR BOYU KAPATMALI BAHCELİ İLE BİRLİKTE VERDİGİ SÖZLERİ TUTMADIGI İCİN DÖNEK HERİF HİNDİ GİBİ KABARIYOR BİRDE 16 5 Yanıtla
  • mursi: koalisyon olmaz erken secim akp ile koalisyon yapan baraja takilir 13 6 Yanıtla
  • izmir: chp hdp aynı hamam 6 11 Yanıtla
  • havalı: eski hırsız chp bakın geçmişine... 5 10 Yanıtla
  • CİĞERCİ: PADİŞAHIN İŞİ YAŞ...SİNİRLİ BİR YAPISI VAR.ACEP NİYE? 9 3 Yanıtla
  • sancak dursun: akp-mehp eşittir savaş hükümeti. şiddetle lanetliyorum 3 6 Yanıtla
  • ASİL TÜRK: DOĞUYU BIRAKTINIZ TERÖRİSTLERİN ELİNE ŞİMDİDE SIKIŞINCA HERŞEY MHP YE BAĞLIYMIŞ PAZARLIKDA MASASINA OTURDUNUZ DEVLETİ MUHATAP ETTİNİZ ASKERİMİZE POLİSİMİZE HATTA SİVİLLERE HEDEF ALAN TERÖRİSTLERE 2002 DEN ÖNCE BU KARAKTERSİZLERİN GİRMESİ YASAKDI MECLİSE ŞİMDİ İSE APO POSTERLERİYLE GEZMEK MODA OLDU AKP SAYESİNDE ..... 6 2 Yanıtla
  • hüseyin: en doğrusu akp--mhp kualisyon u olur kesinlikle en az 2 yıla kadar seçim yapılmaması lazım mhp ne şart altında seçime giderse gitsin kesinlikle oyunu artırır isterlerse mhp seçmenine ne imkan sunarlarsa sunsunlar yine de mhp den bir şey anlamazlar yapılacak ilk seçimden % 20 yi geçer 1 2 Yanıtla

Advertisement