Abdullah Cömert Davası 15 Ocak Tarihine Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Abdullah Cömert Davası 15 Ocak Tarihine Ertelendi

Abdullah Cömert Davası 15 Ocak Tarihine Ertelendi

Hatay’daki Gezi Parkı eylemlerinde Abdullah Cömert’in hayatını kaybetmesine ilişkin, tutuksuz sanık polis memuru Ahmet K.’nın yargılanmasına Balıkesir’de devam edildi.

20.11.2015 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'daki Gezi Parkı eylemlerinde Abdullah Cömert'in hayatını kaybetmesine ilişkin, tutuksuz sanık polis memuru Ahmet K.'nın yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi. 1 saat süren dava 15 Ocak tarihine ertelendi.

Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Abdullah Cömert'in ailesi ve yakınları katılmazken, 11 avukat hazır bulundu. Sanık Ahmet K. ise duruşmaya Mersin'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması talebini reddederek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 15 Ocak 2016'ya erteledi.

Sanığın mahkemeye getirilmemesinden dolayı davaların kağıt üzerinde kalacağını iddia eden Avukat Ömer Kavili, Cömert ailesinin, Adli Tıp Kurumundan beklenen belgenin yetiştirilemediği ve erteleneceğini bildikleri için duruşmaya katılmadıklarını ifade etti. Avukat Kavili, "Bugün duruşmada mahkeme başkanı tarafından bir hakim değişikliği olmuş, bu hakim değiştiği zaman gerek kanunda gerek AHİM'de duruşmada daha önceki belgelerin hepsinin eksiksiz yeniden okunmasını emretmektedir. Bunu yapmadığında Türkiye Cumhuriyeti mahkum edilmektedir. Turhal Asliye Ceza Mahkemesi'ne bir tanığı dinlemek için evrak göndermiş, oradaki hakim buradaki mahkemenin yerine geçerek tanığı dinlemiş. Bakın, devletin kağıtları beyazdır, Ankara'ya giden raporların rengi beyazdır. Bu memlekette toroslarında rengi beyazdır. Beyaz toros vardı yeniden gündeme gelen. Rengi beyaz olan kağıtların içi düzgün değildir. Yerleşik hukuk kültürü içerisinde o yargıcın neleri yapması gerektiğini tek tek sıraladık. Söylediklerimizi hepsi duydu, ama anladı mı derseniz ona garanti vermem" şeklinde konuştu.

Dava 15 Ocak 2016 tarihine ertelendi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Abdullah Cömert Davası 15 Ocak Tarihine Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement