Abdullah Gül AK Parti 2.Olağanüstü Kongresi İçin Mesaj Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül AK Parti 2.Olağanüstü Kongresi İçin Mesaj Yayınladı

AK Parti'nin 2.Olağanüstü Kongresi için mesaj gönderen 11. cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör sorununa değindiği mesajında, 'Türkiye'nin daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur' dedi.

22.05.2016 13:30  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılacak olağanüstü kongrede seçecek. Gerçekleşen kongreye davet edilen Abdullah Gül katılmazken, bir tebrik mesajı yayınladı.

"YENİLENMEYE VESİLE OLMASINI DİLİYORUM"

Binali Yıldırım'ın genel başkan seçileceği kongreye, Abdullah Gül'ün gönderdiği tebrik mesajında ana hatlarıyla şu konular dikkat çekti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2. Olağanüstü Kongre'si bir kez daha yenilenmeye vesile olmasını diliyorum.

"DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEYE TAHAMMÜL YOK"

Karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlar ile başta terör belası olmak üzere güvenlik sıkıntıları karşısında Türkiye'nin daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. İnanıyorum ki bu kongre yeniden milletimizin asli sorunlarına odaklanmasına ve çözüm üretmesine yol açacaktır.

"DAVA ARKADAŞINIZ OLARAK TEBRİK EDİYORUM"

İlk başbakan, dışişleri bakanı, ve İlk Cumhurbaşkanı olma onuru yaşamış bir dava arkadaşınız olarak başarılar diliyor, teşkilatımızın her bir mensubunu tek tek tebrik ediyorum."

İşte Abdullah Gül'ün yayınladığı tebrik mesajının tamamı:

GÜL'E ÜÇ KOLDAN DAVET

Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa adaylığı açıklanınca Gül, kendisini arayarak tebrik etti. Binali Yıldırım da, telefon görüşmesinde Gül'ü kongreye davet etti. Bu nezaket davetinin dışında Gül, Ak parti içinden kongreye iki resmi yolla davet edildi. Birincisi Gül'ün İstanbul'daki ofisine resmi davetiye gönderildi. İkincisi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Gül'ü arayarak resmi olarak kongreye davet etti.

TÜRK SİYASETİNİN GELENEĞİ

Gül, cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı için kurucusu olsa da Ak Parti'nin kongrelerine katılmayı tercih etmiyor. Bu Türk siyaset geleneklerine uygun bir tercih. Nihayetinde kongre yarış demek. Genel başkan seviyesinde olmadığı durumlarda bile yetkili organlar düzeyinde bir seçim yarışı yaşanıyor. Geçmişte de Demirel gibi siyasetçiler aynı tutumu takınmıştı.

Abdullah Gül AK Parti 2.Olağanüstü Kongresi İçin Mesaj Yayınladı

Son Dakika Güncel Abdullah Gül AK Parti 2.Olağanüstü Kongresi İçin Mesaj Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Habip : Recep beye aklını bağlayan kendi aklını ne yapacak. 0 0 Yanıtla

Advertisement