Abdullah Gül Berlin'de İftar Programına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül Berlin'de İftar Programına Katıldı

Abdullah Gül Berlin\'de İftar Programına Katıldı

Aspen Güvenlik Forumu'na katılmak üzere Berlin'e gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berlin Büyükelçiliğinin verdiği iftarda vatandaşlarla bir araya geldi.

28.06.2015 06:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aspen Güvenlik Forumu'na katılmak üzere Berlin'e gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Berlin Büyükelçiliğinin verdiği iftarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile üst düzey bürokrat ve siyasetçilerin katıldığı foruma katılan Abdullah Gül, burada 'Ortadoğu'daki Yanlış Hesaplara Akılcı Çözümlerö konulu bir sunum yaptı. Aspen Estitüsü tarafından her yıl düzenlenen güvenlik forumunda, ABD eski Dışişleri Bakanı Madline Albright da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Gül, Aspen Konferansı'ndan sonra Berlin'de kalarak, eski Özel Kalem Müdürü Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun verdiği iftar yemeğine katıldı. Yemekten sonra kısa bir basın açıklaması yapan Abdullah Gül, 'Buradaki konferans Aspen Konferansı. Avrupa'nın, Amerika'nın birçok eski siyasetçileri ile bugünkü siyasetçilerinin buluştuğu ve dünyayla ilgili birçok konunun tartışıldığı bir yer. Hepsi eski dostlarım; davet ettiler, benim de katılıp bir konuşma yapmamı istediler. O vesileyle geldim. Ortadoğu ve dünya meseleleri üzerine bir konuşma yaptımö şeklinde konuştu.

Berlin Büyükelçilik binasında gerçekleşitirilen iftar davetine Türk ve Alman toplumu üyeleri, farklı dinlerin ve cemaatlerin temsilcileri, Berlin'de bulunan Müslüman ülkelerin temsilcileri, siyasetçiler, Büyükelçilik personeli, sivil toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Berlin Büyükelçiliği tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeğine bu yıl yaklaşık 400 davetli katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abdullah Gül Berlin'de İftar Programına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement