Abdullah Gül Bodrum'da (2) - Son Dakika
Güncel

Abdullah Gül Bodrum'da (2)

Abdullah Gül Bodrum\'da (2)

Gül: BÖYLE VAHŞET HİÇBİR VİCDANDA KABUL GÖRMEZ 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milas-Bodrum Havalimanı'nda basın mensuplarına Ankara'daki terör saldısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

10.10.2015 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gül: BÖYLE VAHŞET HİÇBİR VİCDANDA KABUL GÖRMEZ

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milas-Bodrum Havalimanı'nda basın mensuplarına Ankara'daki terör saldısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Böyle bir terör olayının Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelmesinin kabul edilebilecek bir şey olmadığını belirten Abdullah Gül şunları söyledi:

"Böylesine akıl almaz, dehşet verici bir terör olayında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Ailelerinin, herkesin acısını paylaşıyorum. Çok derin üzüntü duyduğumuz dehşet verici bir olayla karşı karşıyayız. Türkiye'yi bir terör girdabına çekme gayreti bir süredir açıkça zaten ortada gözüküyor. Bu tuzağa hiç kimsenin düşmemesi gerekiyor. Bir taraftan gayet soğukkanlı, ama çok kararlı bir şekilde eminim ki tedbirler alınacaktır. Ayrıca bütün bu kanlı olayların bir an önce durması, durdurulması gerekmektedir. Çünkü hepimiz bir geminin içindeyiz. Türkiye, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle hepimizindir. Etrafımızda bu kadar ateş varken, gerginlikler varken, Türkiye'nin içini daima sağlam tutmak gerekli. Her defasında hep tekrarlarım. Bu nedenle farklılıklar, ayrılıklar bir kenara bırakılıp, şimdi herkesin çok daha sorumlu bir şekilde, parti farklı bütün bunları bir kenara koyma günü. Herkesin, Türkiye'nin birliği bütünlüğü selameti, halkımızın güvenliği mutluluğu için herkesin çok daha el birliği içinde, ne gerekiyorsa bunu yapması ve birbirimize yardımcı olması gereken bir gündür. Bir kez daha hayatını kaybeden herkese, başsağlığı diliyorum. Böyle bir barış mitinginde, planlı bir mitingde bu olayın yaşanması gerçekten çok kötü. İnanıyorum ki failleri en kısa sürede ortaya çıkartılacak ve gerekli tedbirler alınacaktır."

SEÇİM MUHAKKAK YAPILACAKTIR

Bu olayın seçim güvenliğine yansımasının nasıl olacağını soran basın mensuplarına Gül, "Eminim ki bununla ilgili tedbiri Türkiye Cumhuriyeti devleti alabilecek güçtedir. Şüphesiz ki şimdi daha çok dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Ama seçim muhakkak ki yapılacaktır" dedi.

Türk milleti olarak büyük bir üzüntü ve yas içerisinde olunduğunu belirten Gül, "Böyle bir sayı, böyle bir vahşet hiç kimsenin vicdanında kabul görmez" dedi. Gül, açıklamanın ardından bir süre VIP bölümünde oturduktan sonra, özel uçakla 17.15'te Ankara'ya hareket etti. - L

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Abdullah Gül Bodrum'da (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement