Gül'ün İzmir'den Milletvekili Adayı Olacağı Konuşuluyor - Son Dakika
Politika

Gül'ün İzmir'den Milletvekili Adayı Olacağı Konuşuluyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti kulislerinde halen en çok konuşulan isim... Parti kulislerindeki iddialara göre Gül, CHP'nin kalesi İzmir'den aday olacak.

28.10.2014 14:39  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erken seçim tartışmalarının yaşandığı şu günlerde AK Parti ve CHP kulislerinde yaşanan sıcak gelişmeleri Habertürk yazarı Abdi Karagözoğlu kaleme aldı.

Yazısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün olası bir erken seçimde AK Parti'den İzmir milletvekilliğine adaylığını koyacağını belirten Karagözoğlu "Abdullah Gül'ün adaylığı ile AK Parti şu anda 11 olan vekil sayısını artırıp CHP'lilerin 13 vekille 'kalem' dediği İzmir'i ele geçirebilir" ifadelerine yer verdi.

İşte Karagözoğlu'nun yazısındaki ilgili kısım;

HER AN SEÇİM OLACAK GİBİ...

AK Parti Genel Merkezi üç hafta önce seçimi Nisan ayına çekme çalışması başlattığında tüm siyasi partiler yol haritasını erken seçime göre belirledi. Ancak AK Parti'nin kurmaylarının "Gündemimizde seçim yok. Nereden çıktı bu Nisan" gibi açıklamaları diğer partilerin planlarını pek fazla değiştirmedi. Zira diğer parti temsilcileri temkinli davranarak teşkilatına, "Her an seçim olacak gibi çalışın" mesajı verdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçim takvimine göre, parti yönetimlerinde görev yapıp da aday olacakların 9 Şubat'ta istifaları gerekiyor. Bu da, 9 Şubat'ta yol ayrımlarının yaşanabileceği anlamına geliyor.

CHP'DE ÖN SEÇİM BEKLENTİSİ

CHP'de milletvekili genel seçimine yönelik adaylık hesabı içinde olanları iki ayrı gruba ayırabiliriz. Parti örgütlerinde görev yapanlar "ön seçim" için dua ederken, yönetimin dışında olanlar da 15 kontenjan yetkisi bulunan Genel Merkezin sıralamasına girmek için çaba sarf ediyor. Dolayısıyla adayların neye göre listelerde yere alacaklarını tartışıyor CHP'liler.

TEK SÜRPRİZ ABDULLAH GÜL OLABİLİR

İzmir'e gerek EXPO gerekse yatırımlar konusunda her zaman destek veren, parti tabanının da çok sıcak baktığı o isim de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Şayet Gül milletvekili olmak isterse, memleketi Kayseri dışındaki en uygun yer İzmir'dir. Çünkü, Abdullah Gül'ün adaylığı ile AK Parti şu anda 11 olan vekil sayısını artırıp CHP'lilerin 13 vekille "kalem" dediği İzmir'i ele geçirebilir. Aksi durum olursa da Gül'ün başbakanlık yolu kesilmiş olur. Ki, her iki sonuç AK Parti Genel Merkezi'nin işine yarar.

Gül\'ün İzmir\'den Milletvekili Adayı Olacağı Konuşuluyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Gül'ün İzmir'den Milletvekili Adayı Olacağı Konuşuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • antiakp: sen degil sülalen gelse izmiri alamazsin!!!! bizden akp ye oy cikmaz pkk yandaslarinla isimiz olmaz 27 15 Yanıtla

Advertisement