Abdullah Öcalan Silahların Susmasını İsteyecek İddiası - Son Dakika
Güncel

Abdullah Öcalan Silahların Susmasını İsteyecek İddiası

Abdullah Öcalan Silahların Susmasını İsteyecek İddiası

Bir televizyon ekibinin Öcalan'la röportaj yapmak için İmralı Adası'na gittiği ve PKK liderinin silahların susması yönünde çağrı yapacağı iddia edildi.

29.08.2015 17:47  Güncelleme: 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw, şok bir iddiayı gündeme getirdi. Rudaw'ın aktardığı habere göre, geçtiğimiz hafta bir televizyon ekibi, Öcalan'ın hükümlü olarak bulunduğu İmralı'ya götürüldü. Öcalan'ın kameralara silahların susması yönünde bir çağrı yapacağı iddia edildi.

HDP SÖZCÜSÜ İDDİALARI DOĞRULADI

Rûdaw'a konuşan HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Televizyon ekibinin görüştüğüne dair değil, görüşeceği yönünde duyumlarımız var" dedi. Bilgen, "Akil İnsanlar Heyeti"nden bir grubun PKK lideriyle görüşeceğini duyduklarını da aktardı. AK Parti Mardin milletvekili Orhan Miroglu ise, "Bir tv kanalında çalışan birinden Öcalan ile görüşüldüğünü öğrendiğini" söyledi.

MİROĞLU: HÜKÜMET İZİN VERİR

Miroğlu, "Öcalan'ın 1 Eylül'de barış mesajı vereceği ve silahların susturulmasını isteyeceği ifade ediliyor. Ama hükümet tarafından teyit edilmis bir bilgi duymadım" dedi. Miroğlu, "Eğer Öcalan isterse, hükümet televizyon ekibinin kendisiyle görüşmesine izin verir" diye konuştu.

"1 EYLÜL'DE BARIŞ MESAJI VERECEK"

Türkiye ile PKK arasında yeniden başlayan çatışmalar ikinci ayını doldurmak üzere. Ülke, hemen hemen her saat yeni çatışma, baskın, bombardıman, patlama, gösteri haberlerinin geldiği bir ortamda erken seçime gidiyor.

Türkiye medyasında bir süredir, Dünya Barış Günü dolayısıyla Abdullah Öcalan'ın ateşkes çağrısı yapabileceği yönünde haber ve yazılar yayımlanıyor. En son Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir, Öcalan'ın 1 Eylül'de barış çağrısı yapacağını iddia etmişti.

CNN Türk'te bir programa katılan Topdemir, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim hükümetine bakan vermesinin Kürt toplumunda "siyasal kazanım" olarak yorumlandığını ve AK Parti ile buzların eridiğini belirterek, Öcalan'ın insiyatif alarak sahneye çıkacağını öne sürmüştü.

BİLGEN KENDİNE ATFEDİLEN SÖZLERİ YALANLADI

Bu arada haberin yayınlanmasının ardından ANF'ye konuşan HDP Sözcüsü Bilgen, Rudaw'ın "İmralı'ya bir tv ekibi gitti, Öcalan ateşkes çağrısı yapacak" haberini yalanladı. Bilgen, "Haberde bana atfedilen sözlerin hiçbirini söylemedim" dedi. Bilgen, "Aradıklarında bir bilgim olmadığını söyledim. Haberde bana atfedilen sözleri kesinlikle söylemedim" şeklinde konuştu.

Son Dakika Güncel Abdullah Öcalan Silahların Susmasını İsteyecek İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (177)

  • Camaro: Resimde bıyıklı bir o.çocuğu var adını bilen var mı bunu lider gören ulusun şerefini .ikeyim 114 263 Yanıtla
  • sivas: Asla olamaz. Bu Köpekler bu topraklardan Defolup gitmedikçe bu Tür girişim olmamalı. 98 199 Yanıtla
  • almanya. m: Ne silahı susacak yahu susacakdeyil betona gömülecek yok öyle oyalama yeter siz kimi kandırıyonuz susma deyil betona gömdücek eyer sözü geçiyorsa kandile yeter devleti oyaladığınız 212 6 Yanıtla
  • Polis: Tek çare HDP ... 130 82 Yanıtla
  • ığdırlı: başkanlar sizlere can burban can 164 9 Yanıtla
  • gizli değil: ustad kadir mısırlıoğlu diyorki pkk ya hiç kimse silah bıraktıramaz ermenistan hariç sadece ermenistan sılah bıraktırabilir çünkü pkk ermeni terör örgütüdür 6 160 Yanıtla 04: Çok komik senin gibiler uzayda yaşıyor galiba yada gerçekten koyunsunuz...önce ermenistan nüfusuna ve ekonomik durumuna bak pkk olan güç ermenistanı katlar...siyasi bilgin yoksa boş yorum yapıp iftira atma bari 11 0
  • ZAZA NİYAZİ: KORUCULAR ÇOK UYARDI...ÇÖZÜM SÜRECİNDE PKK EVLERE ŞEHİRLERE SİLAH DEPOLADI.. ELEMANLARI ŞEHİRLER YERLEŞTİRDİ...YOLLARA BOMBA TUZAKLARINI KURDU... AYRICA DEVLET MEMURLARI İÇİNDE ÖĞRETMENLER İÇİNDE ÇOK PKK LI VAR. HEPSİ TEMİZLENMELİ....mayınlar çözüm sürecinde döşendi. pkk ta asla güvenmeyin. operasyonlar hızlansın. barış vatana ihanettir.pkk tamamen imha edilmeden barış olmaz....ÇÖZÜM SÜRECİNDE PKK EVLERE ŞEHİRLERE SİLAH DEPOLADI.. ELEMANLARI ŞEHİRLER YERLEŞTİRDİ...YOLLARA BOMBA TUZAKLARINI KURDU 21 138 Yanıtla ..: Gene bir gün niyazi milletine küsmüş 0 0
  • deli kaymakam: ben olsam tümünü sustrurum doğuyu atacan atomu bitti 144 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement