Sarıkamış'ta Aç Kalan Ayıları Esnaf Besliyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta Aç Kalan Ayıları Esnaf Besliyor

Sarıkamış'ta, lokanta sahibi, yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatı için iş yerinin çöp konteynerinin yanına bıraktığı yiyeceklerle ayıların yaşımını kolaylaştırıyor

16.11.2015 11:45  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de kış mevsiminin en sert geçtiği yerlerden olan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, bir lokanta sahibi akşamları çöp konteynerinin yanına bıraktığı yiyeceklerle yaban hayatına sahip çıktı. Sarıçam ormanlarıyla kaplı Sarıkamış ilçesi, zengin yaban hayatıyla da dikkati çekiyor.

VATANDAŞLAR SAHİP ÇIKIYOR

Çok sayıda yaban hayvanın yaşadığı Sarıkamış ormanlarında yaklaşan kış mevsimiyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlara, ormanlık alanlara yakın bölgedeki duyarlı vatandaşlar sahip çıkıyor.

İlçe merkezine 5 kilometre mesafede lokanta işletmeciliği yapan Medeni Erol da yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için her akşam işyerinin çöp konteynerinin yanına bıraktığı yiyeceklerle bölgedeki ayıların yaşımını kolaylaştırıyor.

"KIŞ BOYUNCA BIRAKACAĞIZ"

Erol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla yaban hayvanlarının ormanda yiyecek bulmakta zorlandığını söyledi. Yaban hayatının korunması gerektiğini ve bunun için çalıştığını ifade eden Erol, şunları kaydetti:

"Biz doğayı seviyoruz, zarar vermiyoruz. Hayvanlar için her akşam temizlenen balık atıkları ve ekmek kırıntılarını çöpün kenarına bırakıyoruz ayı da gelip burada karnını doyuruyor. Kış yaklaştığı için yaban hayvanları bir şey bulamıyor. Yabani meyveler bitti. Biz de kış süresince çöp konteynerine yiyecek bırakacağız. Yaz mevsimi geldiğinde yaban hayvanları zaten bu bölgeye gelmiyor."

Sarıkamış\'ta Aç Kalan Ayıları Esnaf Besliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta Aç Kalan Ayıları Esnaf Besliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • nr: Zirzop adam bu yorumu yaparken bi dusunmek lazim sen sarikamisi biliyomusun,ayilar heraksam o coplere geliyo karnini doyurana kadar coplere gelmeye dewam ediyolar 0 0 Yanıtla

Advertisement