Acar Ailesi'nin Dramı (2) - Son Dakika
Güncel

Acar Ailesi'nin Dramı (2)

Acar Ailesi\'nin Dramı (2)

Belediye YARDIM ELİNİ UZATTI Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, biriken ev kirasını ödeyemediği için evden çıkartılan ve kış ortasında bir araziye kurduğu naylon çadırda yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Acar Ailesine MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yardım elini uzattı.

19.02.2015 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye YARDIM ELİNİ UZATTI

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, biriken ev kirasını ödeyemediği için evden çıkartılan ve kış ortasında bir araziye kurduğu naylon çadırda yaşam mücadelesi veren 7 kişilik Acar Ailesine MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yardım elini uzattı.

Başkan Alıcık, durumunu ulusal basındaki haberlerden öğrendiği Acar Ailesi'ni Dualar Mahallesi'nde kaldıkları naylon çadırda ziyaret edip, sıkıntılarını dinledi. Yanında getirdiği oyuncakları ailenin çocuklarına hediye eden Başkan Alıcık, ardından belediye doktoru ve sosyal işler müdürünü çağırdı. Mithat (50) ve Seval Acar çifti ile çocukları N.A. (15), D.A. (13), N.A. (11), K.A. (10) ve Ş.A.'nın sağlık kontrolünden geçirilmesini sağladı. Başkan Alıcık, ailenin lokontaya götürülüp, karınları doyurulduktan sonra bir otele yerleştirilmesi ve yeni ayakkabı ve kıyafet alınması talimatı da verdi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Başkan Alıcık, "Basın bizim gözümüz kulağımız oluyor. Bu tür haberler basına yansımamış olsa bizim haberimiz bile olmayacak. Göreve geldiğimiz günden beri verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Kimsesizlerin kimsesi olmayı hedefledik ve Allaha şükürler olsun ki bugüne kadar da bunu başardık. Bu ailenin - 6 derece soğukta çadırda kalmasına dayanamadım" dedi.

BAŞKANDAN EV VE İŞ SÖZÜ

Başkan Alıcık, naylon çadırın bulunduğu alanın mirasçılarının rıza göstermesi halinde Acar Ailesi için buraya 3 oda 1 salon ev yaptıracağı sözünü verdi. Bunun üzerine arazinin mirasçılarından olan Mithat Acar'ın eniştesi Mehmet Canlı, mirastan kendi payına düşen 500 metrekarelik arazinin tapusunu bağışladı. Canlı, payına düşen arazinin tapusunu Alıcık'a teslim etti. Başkan Alıcık, tapuyu aldıktan sonra Fen İşleri Müdürü'nü arayıp, söz konusu araziye Acar Ailesi için bir ev yapılması için talimat verdi. Sağlık sorunları nedeniyle ağır işlerde çalışamayan baba Mithat Acar'a mahallede belediye tarafından yaptırılan köy konağında iş sözü ve ev yapılana kadar kiralık ev tutma sözü de verdi. Başkan Alıcık, ailenin kirasını da kendi cebinden ödeyeceğini söyledi. Ayrıca ailenin çocuklarının eğitim masraflarını da üstlenen Başkan Alıcık, harçlık da verdi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Nazilli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da Acar Ailesi'nin durumuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açılamada, Acar Ailesi'ne her ay düzenli olarak devlet tarafından korunma yardımı olan 565 lira ödendiğini belirtilip, "Ayrıca, vakfımız tarafından da gerektiğinde nakdi yardım yapılmaktadır. En son kirasını yedi sekiz ay gibi uzun bir süre ödemediği için, ev sahibinin talebi ile mahkemeden tahliye kararı verilmesi üzerine, ailenin mağduriyetinin giderilmesi için, kiralık ev bulması amacıyla vakfımızca 400 lira yardım yapıldı.

Ancak bazı basın organlarında çıkan haberlerde vatandaşımızın, ev kiralamak yerine ailesini uygun olmayan koşullarda barındırma yoluna gittiği tespit edildi. Devletimiz zorda kalan vatandaşımızın her zaman yanındadır. Burada iyi niyet görülmemiş ve babanın çocuklarla ve ailesi ile ilgili sorumluluklarını yerine getirip getirmediğinin tespiti için Sosyal Hizmet Merkezi uzmanları yerinde araştırma yapılması için görevlendirilmiştir. Uzmanların değerlendirmesi sonucu gereken sosyal ve idari işlemler ivedi bir şekilde yapılacaktır" denildi. - Nde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Acar Ailesi'nin Dramı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement