Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Khabadze Bursa Valisini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Khabadze Bursa Valisini Ziyaret Etti

Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Khabadze Bursa Valisini Ziyaret Etti

Acara Özerk Cumhuriyeti hükümet başkanı Archil Khabadze, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

24.01.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acara Özerk Cumhuriyeti hükümet başkanı Archil Khabadze, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin geliştirilmesi konuşuldu.

Bursa Vilayet Konağında gerçekleşen ziyarete, Acara Özerk Cumhuriyeti hükümet başkanı Archil Khabadze'ye beraberindeki 5 kişilik heyet eşlik etti. Toplantıda kardeşlik ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusu ele alındı. Gürcista'nın Türkiye'nin kardeş ülkesi olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Gürcistan bizim dost ve kardeş ülkemiz, en yakın komşumuz. Vatandaşlarımızın kimlik kartı ile gidebildikleri, girebildikleri bir yer. Gürcistan vatandaşları da Türkiye'ye sadece kimlik kartı ile girdikleri ender kapımız. Batum hava alanı artık ortak hava alanımız. İç uçuş yapar gibi İstanbul'dan Batum'a uçabiliyoruz. Kendisi komşuluğun ötesinde ileri derecede ilişkilerimizin olduğu bir bölgenin hükümet başkanı. İkili ilişkilerimizi geliştirmede bu akrabalık bağlarını da mutlaka kullanmak istiyoruz" dedi.

Kendilerinin de ilişkileri geliştirmek istediğinin altını çizen Acara Özerk Cumhuriyeti hükümet başkanı Archil Khabadz, "Ülkemiz arasındaki çok sıcak ilişkiler yakın bölgelerimize de yansıyor. İlişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sohbet sonrası Karaloğlu, hükümet başkanı Khabadze'ye el işi çini hediye ve tablo hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Khabadze Bursa Valisini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement