Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze, Rize'de - Son Dakika
Yerel

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze, Rize'de

Khabadze: "Sarp Sınır Kapısı'nda tek pencere uygulamasına geçilmesi, gümrükte kalma sürelerini çok daha azaltacaktır"

15.12.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Khabadze, Sarp Sınır Kapısı'nda tek pencere uygulamasına geçilmesinin gümrükte kalma sürelerini azaltacağını söyledi.

Khabadze, beraberindeki heyetle Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Gürcistan ilişkilerinin çok iyi durumda olduğunu belirterek, bunun en önemli meyvelerinin Sarp Sınır Kapısı ve Batum Havalimanı olduğunu söyledi.

Türkiye ile ekonomik ve turizm alanında ortak projeler üretmeyi amaçladıklarını dile getiren Khabadze, Türk iş adamlarına her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Khabadze, Sarp Sınır Kapısı'nda yıl sonunun gelmesi nedeniyle tır yoğunluğunun yaşandığına işaret ederek, "Türk ve Gürcü tarafında yaşanan bir sorun yok. Yıl sonu olması nedeniyle genelde artış olur. Herkes anlaşmalarını yerine getirmeye çalışır. Bu, ay sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Sarp Sınır Kapısı'nda ocak ayından itibaren tek pencere uygulamasına geçileceğini hatırlatan Khabadze, "Sarp Sınır Kapısı'nda tek pencere uygulamasına geçilmesi, gümrükte kalma sürelerini çok daha azaltacaktır. Tek bir yerde işlem yapılacak. Bu da yapılacak çalışmaları çok daha fazla rahatlatacak ve hızlandıracaktır" ifadesini kullandı.

"33 kişiyi serbest bıraktık"

Khabadze, bir gazetecinin, "İktidara geldikten sonra Türk iş adamlarının sizin yönetiminizle ilgili olumsuz algı oluştuğuna inanıyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Hükumete geldiğimiz dönemde Ankara'ya ziyaret gerçekleştirdik. Şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerimiz oldu. Bir önceki hükümet döneminde ticaret yapan Türk iş adamlarının tutukluluk halleri gündeme geldi. Yaklaşık 60'a yakın tutukludan söz ediliyordu. Türk dostlarımızın ricasını değerlendirdik ve 33 kişiyi serbest bıraktık. Göreve geldiğimiz ilk zamanlar herkeste bir tedirginlik olmuştu. Muhalefetin geçmişten kalan dostlukları bunda etkili oldu. Mevcut hükümetin yüzde 80'i iş adamlarından oluşuyor. Bunlar ticaretin nasıl yapıldığını biliyor. Biz her zaman iş adamlarına destek vermeye çalışıyoruz."

Vali Yazıcı da Rize ve Batum'un kardeş şehir proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Kardeş ülke, kardeş şehir Batum'un burada olmasından mutluyuz. İlişkilerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor ve her gün binlerce kişi Batum'a gidiyor. Acaristan Cumhuriyeti'nden binlerce kişi buralara geliyor. Komşu ülkeden ziyaretimize gelmelerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Khabadze, daha sonra Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Khabadze, Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement