Acele Kamulaştırma Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Acele Kamulaştırma Kararları

Acele Kamulaştırma Kararları

Bakanlar Kurulu, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

23.05.2014 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması, Maliye Bakanlığınca Antalya ve Konya'da Yalnızardıç Barajı ile Berat HES, Adıyaman ve Malatya'da Berat Regülatörü ve hidroelektrik santrali, Aydın'da Bağarası Rüzgar Enerjisi Santrali, Van Erciş'te Zilan Regülatörü ve hidroelektrik santrali, Gümüşhane'de Fındık Regülatörü ve hidroelektrik santrali, Artvin'de Kalecik Hidroelektrik Santrali, Ağrı'da Güneykaya Regülatörü ve hidroelektrik santralinin yapımı için belirlenen bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca Hatay Samandağ'da Ziyaret Rüzgar Enerji Santrali, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Kars Sarıkamış'ta Sarıkamış Şehitleri Anıt Parkı ile Kazımkarabekir Mahallesinde Sarıkamış Harekatı Anma Anıt Parkı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Gaziantep'te bazı taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Öte yandan Bakanlar Kurulu'nun, Bursa, Karacabey, Susurluk ovaları dereleriyle Yeşilırmak ve kolları ile İzmir, Aydın, Adana, Samsun ve Erzincan'da da bazı yerlerin,  suların taşmasıyla su altında kalan veya su baskınlarına uğrayabilecek saha olarak tespit edilmesine yönelik kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Acele Kamulaştırma Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement