Acele Kamulaştırma Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Acele Kamulaştırma Kararları

Doğalgaz boru hatlarıyla enerji iletim hatlarının yapımı kapsamında belirlenen bazı taşınmazlar acilen kamulaştırılacak.

23.06.2016 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğalgaz boru hatlarıyla enerji iletim hatlarının yapımı kapsamında belirlenen bazı taşınmazlar acilen kamulaştırılacak.

Doğalgaz boru hatları ve enerji iletim hatlarının yapımı kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik 6 Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Eskişehir Doğalgaz Bağlantı Hattı Projesi kapsamında, Eskişehir'in Seyitgazi, Odunpazarı ve Alpu ilçelerinde güzergaha isabet eden taşınmazlar acilen kamulaştırılacak.

Ayrıca, Artvin Doğalgaz İletim Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Ardahan ve Artvin'de, güzergaha isabet eden taşınmazlarla bu projeler kapsamında inşa edilecek sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları yapımı amacıyla ihtiyaç duyulan diğer taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Bakanlar Kurulu, Sakarya'nın Karasu ilçesinde yapılacak doğalgaz dağıtım sisteminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, Manisa'nın Alaşehir ve Kırkağaç, Giresun'un Dereli, Adıyaman'ın Kahta ve Sincil ve Zonguldak'ın Devrek ilçesinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla bazı taşınmazların da tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV (Akşehir Trafo Merkezi- Ilgın Trafo Merkezi) Bikiltaş Çimento TM Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazlar ise direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Bu arada Bakanlar Kurulu,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının taşra teşkilatında yer alan İstanbul, Trabzon, Samsun, Zonguldak, Bandırma, Çanakkale, İzmir, Antalya, Mersin ve İskenderun liman başkanlıkları bünyesinde "Gemi Sicil Müdürlüğü" kurulmasına karar verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Acele Kamulaştırma Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement