Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de - Son Dakika
Güncel

Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de

Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete\'de

Bakanlar Kurulunun acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

06.02.2014 09:14  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu'nun acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Batman'ın Merkez İlçesinde tesis edilecek doğal gaz dağıtım sisteminin kurulabilmesi, Tokat'ın Almus ve Reşadiye ilçelerinde tesis edilecek Çilehane Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ile Erzincan'da tesis edilecek Kemah Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar?Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar?Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Tortum 380 TM- Ayvalı HES Enerji İletim Hattı Projesi", "154 kV Elif Havza TM- Erzurum 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi", "380 kV Van B2B - İran Sınır Enerji İletim Hattı Projesi" ve "154 kV Van - Engil Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca karar verildi.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Yüksekova Trafo Merkezi Projesi" kapsamında bazı taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılmasına da Bakanlar Kurulu'nca karar verildi.

Ayrıca Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait 1990A010070 proje numaralı "Çine Projesi" kapsamındaki Gökbel Barajının yapımı amacıyla bazı taşınmazların Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması ve Trabzon'da bazı taşınmazların sağlık tesis alanında kalmaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması da ilgili bakanlıkların yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca uygun bulundu.

Öteyandan "Bazı Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanı Olarak Tespiti, Bazı Yerleşim Alanlarında Dağıtılacak Toprak Normunun Belirlenmesi ile Bazı Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanından Çıkarılması Hakkında Karar" da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement