Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazetede - Son Dakika
Ekonomi

Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazetede

Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazetede

Bakanlar Kurulunun acele kamulaştırma kararları Resmi Gazetede yayımlandı.

01.07.2014 08:48  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu'nun acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararlara göre, Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV (Karaman TM-Gezende HES TM)- Mut RES TM (Girdi-Çıktı) Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

2014 Yılı Yatırım Programında 1977A010320 proje numarası ile yer alan Küçük Su İşleri Projesi kapsamında Tekirdağ-Merkez Nusratlı Göleti ve Sulaması işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına; Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca karar verildi.

Ayrıca Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "380 kV Kayabaşı-Eser Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca uygun bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazetede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.


Advertisement