Acemi Erler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Acemi Erler Yemin Etti

Acemi Erler Yemin Etti

Tokat, Amasya ve Samsun'da acemi eğitimlerini tamamlayan askerler törenle yemin etti.

24.02.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat, Amasya ve Samsun'da acemi eğitimlerini tamamlayan askerler törenle yemin etti.

Tokat 48. Piyade Eğitim Alayı'nda vatani görevlerini yapan askerler için birliğin sinema salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, alayın tarihçesinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bugün yemin eden askerlerin yemine bağlı kalacaklarından emin olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından acemi birliğinde eğitimi tamamlayan bin 900 er ant içti. Spor dallarında dereceye giren askerlere de protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

Törene, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve askerlerin aileleri katıldı.

Amasya

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törende 1997/1 dönem ile 366. kısa dönemlerden oluşan 3 bin er, yemin ederek vatani görevlerinin ilk bölümünü tamamladı.

General Hikmet Akıncı Kışlası'ndaki törende tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerlere hediye ve teşekkür belgesi verildi. Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur'un konuşmasının ardından program, tören geçişiyle sona erdi.

Ailelerin çocuklarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene, Vali Salih Işık ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı.

Samsun

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında düzenlenen törende 366. kısa dönem ile 1997/1 dönem acemi erler yemin etti.

Gökberk Kışlası'nda düzenlenen törende temel eğitimini tamamlayan 778 er ant içti. Yemin töreni sonrasında birliğine ilk teslim olan askerler yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende oğlunun vatani görevini gerçekleştirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan babalara Vali Yardımcısı Hasan Öztürk ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır tarafından ant içme törenine katılım belgesi verildi.

Samsun Garnizon ve Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, burada yaptığı konuşmada, asker ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini söyledi.

Mehmetçiklere hitap eden Bulut, şunları kaydetti:

"Bu yemin ile sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum."

Konuşmanın ardından geçit töreni yapıldı. Daha sonra Mehmetçiklerin aileleriyle buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı. Çocuk ve eşleri ile anne ve babalarına sarılan Mehmetçiler, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Acemi Erler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement