Acıdan Mutluluk Doğdu - Son Dakika
Yaşam

Acıdan Mutluluk Doğdu

Acıdan Mutluluk Doğdu

Bir yıl önce mutlu bir evliliğe adım atan Suriyeli gelin ile Türkiyeli damadın mutlulukları doğan çocukları ile perçinlendi.

07.09.2013 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir yıl önce mutlu bir evliliğe adım atan Suriyeli gelin ile Türkiyeli damadın mutlulukları doğan çocukları ile perçinlendi. Dünyaya gelen küçük çocuğun isim kurma merasimi dualar ve Rabia işaretiyle gerçekleştirildi.

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınarak Adıyaman'a gelen Ayşe Hallut ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) görevli memur Nevzat Gülegen'in bir yıl önceki evlilik mutluluklarına dünyaya gelen bebekle ikinci mutluluk yaşadılar.

Dünyaya gelen bebeğin isim kurma merasimi görkemli bir şekilde yapıldı. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve birçok davetlinin katıldığı isim kurma merasiminde dualar eşliğinde bebeğe Muhammed Necmettin Hüseyin ismi verildi. Hüseyin isminin, Anne Ayşe Gülegen'in Suriye'de Esed'e karşı savaşırken şehit düşen kardeşinin ismi olduğu öğrenildi.

İsim kurma merasiminin ardından Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve diğer davetliler Muhammed Necmettin Hüseyin Gülegen'e hediyelerini verdi. Anne ve baba kameralara Rabia işareti yaparak poz verirken, genç çiftin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, genç çiftlere mutluluklar dileyerek, "Dünyaya gelen bebeğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Adıyaman'da Suriye ve Türkiye'nin evliliğinden doğan bir evladımızın isim kurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz Allah mübarek eylesin. Bu bebek inşallah Suriyelilerin çektikleri zulmün son bulmasına vesile olur. İnşallah Beşer Esat ve rejimi yıkılır, defolur gider" dedi.

Baba Nevzat Gülegen ise, her şeye rağmen hayatın devam ettiğini ve Suriye'de ki acıdan ikinci mutluluğu yaşadıklarını kaydetti. Gülegen, "Hayat savaşa rağmen devam ediyor. Bizim üzüldüğümüz tek şey Suriyeli yüz binlerce kardeşimiz Türkiye de bizim misafirimiz. Ama maalesef üzüntü içerisinde, herkes bir an önce evine dönmek istiyor. Rabbim bu evladımızın yüz hürmetine inşallah Suriye'deki acılara bir son verir bir an önce orda barış ortamı olur herkes huzur içinde mutlu mesut yaşar. Evlendiğimden bu yana zorluk yaşadığımız pek sayılmaz çok kısa bir sürede eşim Türkçeyi öğrendi bu yüzden gayet mutluyuz; hiçbir sıkıntı yoktur" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Acıdan Mutluluk Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement