Açığa Alınan Öğretmenlere Hukuki Bilgilendirme Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Açığa Alınan Öğretmenlere Hukuki Bilgilendirme Yapıldı

Açığa Alınan Öğretmenlere Hukuki Bilgilendirme Yapıldı

Batmanda, açığa alınan Eğitim Sen üyesi öğretmenler için hukuki bilgilendirme semineri düzenlendi.

22.09.2016 14:08  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenlere hukuki bilgiler verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının kararıyla 'terör örgütüyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle' görevden uzaklaştırılan eğitimcilere hukuki bilgilendirme yapıldı.

Batman Barosunun yeni binasında yapılan toplantıya, Eğitim Sen Batman Şube Avukatı Erkan Şenses, Diyarbakır şube Avukatı Selvi Tunç, öğretmenlikten ihraç edilen Eğitim Sen Şubesi eski başkanı Aziz Turay ve açığa alınan çok sayıda eğitimci katıldı.

Burada söz alan avukat Erkan Şenses, "KHK ile olan ihraçta ihraç kararı idari işlem midir, değil midir tartışmaları var hukukçular arasında. Bunun için büyük bir kafa karışıklığı var. Umarım açığa alma kararınız geri alınır ve böyle bir karışıklığı biz yaşamayız. Eğer KHK ile ihraç edilirse bence idari yargıda dava açılmalı ve AYM'ye gidilmeli. Eğer ihraç olursa idari yargıda dava açacağız. Umarım ihraç olmaz ve bu süreci başlatmayız. Sendika bu açığa alma ile ilgili tek bir dava açmaya hazırlanıyor. Bu süreçte idari itiraz yapmak en doğru karar olur" dedi.

Daha sonra konuşan Aziz Turay ise, "Açığa alınmayan 'aman orada görünmeyeyim bende bu listeye girerim' mantığıyla hareket ediliyor. 946 arkadaşımız açığa alındı ancak şu ana kadar yaptığımız eylemlerde sayımız 200'ü geçmedi. Bu arkadaşlarımız da 'tamam listeye girdim ama soruşturma sürecinde ortalıkta görünmezsem belki tekrar iade edilirim' üzerinden hesaplar yapılıyor. Bizden istifa eden arkadaşlarımız bile açığa alındı. Bu listeler yeni hazırlanmış listeler değil. En az 1, 1,5 yıl önce hazırlanmış listelerdir. Bizleri 29 Aralık'tan olmazsa 11-12 Ekim'den alacaklardı. Eğer amaç görevden almaksa bahane çok. Biz sadece savaşa karşı barışı savunduk" diye konuştu.

Son olarak Diyarbakır şube Avukatımız Selvi Tunç ise, "FETÖ davasında olduğu gibi sizin bu davanın 3 aydan fazla süreceğini düşünmüyorum. 3 aylık süre içinde bir karara bağlanacağını düşünüyorum. Bu açığa alma en fazla 3 ay sürer. Bu sürenin sonunda ya sizi ihraç ederler, ya bir disiplin cezası verirler yada soruşturma sonunda sizi tekrar göreve iade ederler" şeklinde konuştu. batmanmedya

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Açığa Alınan Öğretmenlere Hukuki Bilgilendirme Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement