Açık Havada Sessiz Kitap Okudular - Son Dakika
Güncel

Açık Havada Sessiz Kitap Okudular

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 52. Kütüphane Haftası etkinliği Vatandaşların kitap okuması Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın açıklamaları İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un açıklamaları Gezici kütüphane aracı Kayseri, Yozgat ve Kırıkkale'de, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

30.03.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

52. Kütüphane Haftası etkinliği

Vatandaşların kitap okuması

Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş'ın açıklamaları

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un açıklamaları

Gezici kütüphane aracı Kayseri, Yozgat ve Kırıkkale'de, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Kayseri'de Mimar Sinan Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, aralarında yaşlıların da bulunduğu 100 kişi, 30 dakika kitap okudu.

Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının, insanların tekrar kitaba ve kitabın merkezi kütüphanelere dönmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye'de kitap okuma oranlarının düşük olduğuna dikkati çeken Aktaş, çeşitli çalışmalarla bu oranı artırmaya çalıştıklarını, bugün düzenlenen etkinliğin küçük de olsa bu çalışmalara katkısı olacağını dile getirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise kütüphane, kitap ve okumaya dikkati çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla "sessiz kitap okuma etkinliği" düzenlediklerini belirtti.

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla insanların kitaptan, kütüphaneden ve kitap okuma alışkanlığından uzaklaştığını ifade eden Taymuş, "Ancak bunun zararını görenler son yıllarda yeniden kütüphanelere dönmeye başladı. Bugün kütüphanelerimizde yer bulunmuyor. Çok yoğun talep var. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, insanlarımızı kütüphanelerle, kitaplarla buluşturmak, farkındalık yaratmak." dedi.

Yozgat

Yozgat'ta, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar toplu halde yarım saat kitap okudu.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Lütfü İbiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 52. Kütüphane Haftası dolayısıyla çeşitli organizasyonlar yaptıklarını aktardı.

Yapılan organizasyonlar çerçevesinde kitap okuma etkinliği düzenlediklerini ifade eden İbiş, "Yapmış olduğumuz etkinliklerden biri de Türkiye genelinde 12.30-13.00 saatleri arasında sembolik olarak kitap okuma etkinliği. Bizler de Yozgat'ta bu etkinliğimizi Cumhuriyet Meydanı'nda icra ediyoruz. Amacımız halkımızı ve öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmek, boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmelerini sağlamak." diye konuştu.

İbiş, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kütüphane haftasını kutlamaya devam edeceklerini ifade etti.

Kırıkkale

Kırıkkale'de, Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okuma programı düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son haftasının ülke çapında "Kütüphane Haftası" olarak kutlandığını söyledi.

Kütüphanelerin eğitim, kültür ve bilgi merkezleri olduğunu anlatan Atay, şöyle dedi:

"Bireysel ve toplumsal gelişmenin temel yapı taşlarından biri olan kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi ve kütüphanelerin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Sümerlilerin yazılarıyla binlerce yıl önce başlayan okuma yolculuğu günümüzde de devam ediyor. Kütüphane farklılığı kabul etmenin, hoşgörünün kaynağıdır, aydınlıktır, aydınlatır, bir şehrin ve bir ülkenin kalbidir."

Program, Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ile öğrenci ve vatandaşların bir süre kitap okumasının ardından son buldu.

Sivas

Suşehri ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla program yapıldı.

İlçe Halk ve Çocuk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda konuşan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, kütüphanelerin Anadolu coğrafyasının tapusu olduğunu anlattı.

İnternetin kitapların hazını vermediğini belirten Perçi, Suşehri Halk ve Çocuk Kütüphanesi'nde kitap sayısını artırmak istediklerini belirterek, "Hedefimiz 100 bin kitap fakat şuanda yaklaşık 27 bin kitap bulunmaktadır. Hedefimize gitmek için herkesin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum." sözlerine yer verdi.

İlçe Halk ve Çocuk Kütüphanesi Müdürü Dursun Ahmet Acar ise ilçedeki kütüphanenin 1950 yılında açıldığını ifade ederek, kütüphanede kitapların bulunmasından çok okunmasının önem arz ettiğini dile getirdi.

Kütüphanede en fazla kitap okuyan vatandaşlara plaket, en çok kitap okuyan 10 öğrenciye altın, 40 öğrenciye ise çeşitli hediyeler verildi.

Programa, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Aydın, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Engin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, kurum amirleri ve okul yöneticileri katıldı.

Açık Havada Sessiz Kitap Okudular
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Açık Havada Sessiz Kitap Okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement