Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası Yapıldı

Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası Yapıldı

Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası yapıldı 85 yaşındaki Levent Aksu 3 bin metre yüzdü Marmaris'in İçmeler Sahili'nde düzenlenen Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası sona erdi.

19.05.2015 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası yapıldı

85 yaşındaki Levent Aksu 3 bin metre yüzdü

Marmaris'in İçmeler Sahili'nde düzenlenen Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası sona erdi. Maratonda toplam 282 yüzücü, 3 bin ve 6 bin metrede yarıştı.

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun desteklediği, Marmaris Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Şubesi tarafından İçmeler Sahili'nde düzenlenen Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası'na 25 ile 85 yaş arasında 3 bin metrede 198, 6 bin metrede ise 84 olmak üzere toplam 282 yüzücü katıldı. Çok sayıda kadın ve yabancı uyruklu sporcunun da katıldığı maratonda sabah yapılan kayıt işlemlerinin ardından startlar verildi.

Maratonda ilk olarak 6 bin metre, sonra ise 3 bin metre yarışı yapıldı. Bitiş noktasına ulaşmak için mücadele eden bazı sporcular uzun mesafeye dayanamayarak yarışı erken terk ederken katılımcıların büyük bir çoğunluğu yarışı tamamladı. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı yarış sırasında cankurtaranları taşıyan tekneler de yüzücüleri yakın mesafeden takip etti.

85 YAŞINDA 3 BİN METRE YÜZDÜ

Yarışmanın en yaşlı yüzücüsü olan Yüzme İhtisas Kulübü'nün eski başkanı 85 yaşındaki Levent Aksu ilgi odağı oldu. İstanbul Boğazı'ndaki yarışlara sürekli katıldığını belirten Aksu, uzun mesafeli yüzme yarışlarına katılabilmek için sürekli antrenman yapılması gerektiğini söyledi. Aksu, Gençlere önerim, yüzerken kendilerini sıkmasınlar. Tempolarını bozmasınlar. Nefes, kol ve bacak arasında ahenk tutsunlar. Süratle başlarsanız, bu yarışları bitiremezseniz dedi.

Aksu, yarışlarda sürekli sırt üstü yüzdüğünü belirterek, buradaki ilk amacının sadece yarışmak olduğunu, derece beklemediğini söyledi.

Yarışlar sonunda dereceye giren yüzücülere kupalarını Marmaris Kaymakamı Celelettin Yüksel ile Yüzme Federasyonu yetkilileri verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Açıksu Masterlar Yüzme Şampiyonası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement