Acil Sağlık Personeli, İleri Sürüş Tekniği Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Acil Sağlık Personeli, İleri Sürüş Tekniği Öğreniyor

Acil Sağlık Personeli, İleri Sürüş Tekniği Öğreniyor

Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğünde görevil 112 Acil Servis ekipleri, güvenli ambulans kullanabilmek için ileri sürüş tekneği eğitimi aldı.

19.03.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli 112 Acil Servis ekipleri, güvenli ambulans kullanabilmek için ileri sürüş tekniği eğitimi aldı.

Acil sağlık hizmetlerinde görev alan personele, Pazarcık- Narlı karayolu 2. kilometresindeki özel bir firmaya ait alanda, uygulamalı olarak frenaj, virajlarda ağırlık transferi, ani manevra ve park etme eğitimi verildi.

Eğitim Bölge Koordinatörü Orhan Tuğran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini belirtti.

112 Acil Servis ekiplerine yönelik düzenlenen eğitimle hızlı ve güvenli ambulans kullanma yeteneği kazandırılmak istendiğini ifade eden Tuğran, "Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yaklaşık 2 yıldan bu yana eğitimlerimiz düzenli şekilde devam ediyor" dedi.

Türkiye Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve ileri sürüş teknikleri eğitmeni Hakan Eskioğlu ise Kahramanmaraş'ta 3'üncüsü düzenlenen kursa 12'si kadın 35 kişinin katıldığını anımsattı.

Eğitime katılan Ayşe Gözükara da ileri sürüş teknikleri eğitiminin kadınlara da verilmesinin çok önemli olduğuna işaret etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Acil Sağlık Personeli, İleri Sürüş Tekniği Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement