Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası - Son Dakika
Yerel

Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası

Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, "22-28 Mart Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası" dolayısıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezini ziyaret etti.

23.03.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, "22-28 Mart Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası" dolayısıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezini ziyaret etti.

Yılmaz, ziyarette yaptığı açıklamada, 22-28 Mart arasında kutlanan Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası'nın, sağlık hizmetlerinin önemli kısmını yürüten sağlık çalışanları için ayrı önem arz ettiğini belirtti.

Acil tıp teknikerleri ve teknisyenlerinin, görevlerini pek çok zorluk içinde ve fedakarca yerine getirdiğini ifade eden Yılmaz, "İnsan hayatıyla ilgili acil müdahalelerde bulunan ve bunun için zamanla yarışan acil tıp teknikerleri ve teknisyenleri, maalesef hakettikleri değeri görmemekte, hem mesleki sorunlarla hem de yetersiz çalışma şartlarıyla mücadele etmektedir" dedi.

Yılmaz, 112 acil sağlık hizmetlerinde yaşanan taşeronlaşmanın, sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşmesine veya hasta ve çalışan arasındaki ilişkinin olumsuz etkilenmesine neden olabileceğini savunarak, şunları kaydetti:

"İnsanların hayatını kurtarmaya çalışan arkadaşlarımızın maruz kaldıkları şiddet olaylarına yetkililer bir an önce çözüm bulmalıdır. Ayrıca her yıl acil hastalara, trafik kazalarına ve afet olaylarında müdahaleye gitmekte olan ambulansta görevli arkadaşlarımız, yaşanan kazalar nedeniyle hayatlarını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Sağlık-Sen olarak ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak ve sağlık çalışanlarının haklarını korumak için her türlü çalışmaya kararlılıkla devam edeceğimizin bilinmesini ister, tüm acil tıp teknikeri ve teknisyeni çalışanlarımızın haftalarını kutlarız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Acil Tıp Teknikeri ve Teknisyenleri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement