Oğlu Asansör Kazasında Ölen Baba Kan Parasını Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Oğlu Asansör Kazasında Ölen Baba Kan Parasını Kabul Etmedi

Oğlu Asansör Kazasında Ölen Baba Kan Parasını Kabul Etmedi

İstanbul Mecidiyeköy'de meydana gelen asansör kazasında oğlu Hıdır Ali Genç'i kaybeden baba Mustafa Genç, şirket genel müdürünün teklif ettiği evi kabul etmedi.

24.10.2014 18:38  Güncelleme: 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Mecidiyeköy'de meydana gelen asansör kazasında 21 yaşındaki oğlu Hıdır Ali Genç'i kaybeden baba Mustafa Genç, şirket genel müdürü tarafından kendisine ev alma teklifinde bulunulduğunu ancak bu teklifi kabul etmediğini söyledi. Baba Genç, amaçlarının para değil, benzeri iş kazalarının bir daha yaşanmaması için sorumluluğu bulunanların cezalandırılması olduğunu kaydetti.

"EVİMİZ OLMADIĞI İÇİN EV TEKLİF EDİLDİ; KABUL ETMEDİM"

İstanbul Mecidiyeköy'de meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 10 kişiden biri de 21 yaşındaki Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ovacık Programı Maliye Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Hıdır Ali Genç'ti.

Okul harçlığı biriktirmek için kazadan kısa bir süre önce babasının da çalıştığı inşaatta işe başlayan Hıdır Ali, meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybetti. Cenazesi, Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Söğütlütepe köyünde defnedilen Hıdır Ali Genç'in babası Mustafa Genç, kazanın ardından şirket tarafından kendisine ev alınması yönündeki teklifi reddettiğini söyledi.

Baba Genç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmesine de tepki göstererek amaçlarının para olmadığını, kazada kusuru bulunanların cezalandırılması olduğunu ifade etti.

"HAKKIMI KANUN YOLUYLA ALMAK İSTİYORUM"

Oğlunun ölümünün ardından şirketten para teklifi gelmediğini ancak evleri olmadığı için ev alma yönünde teklifte bulunulduğunu belirten Mustafa Genç, "Cenazeyi getirdiğimiz zaman Mehmet Torun aradı, başsağlığı diledi. İstanbul'da savcılığa ifade vermeye gittiğimde de Şirketin Genel Müdürü Remzi Aydın geldi. O bana ev teklif etti. Onlar, evim olmadığını; köyde okulun lojmanında kaldığımı öğrenmişler. Bana dedi ki vicdanımızın rahat olması için sana bir ev vermek istiyoruz. Ne diyorsun? Ben de istemiyorum dedim. Onun dışında kimse benimle görüşmedi, para teklifi de gelmedi.

Tekliflerini kabul etmememin sebebi ben çocuğumun kan parasını istemiyorum. Onların vereceği parayı kabul etmiyorum. Devlet kanalıyla, mahkeme sonucu devlet bana ne verirse ben o hakkımı alırım. Onlardan bir şey talep etmiyorum. Devlet, bir lira, iki lira verir ya da hiç vermez ona da razıyım. Devlet kanalıyla, mahkeme, kanun yoluyla hakkımı almak istiyorum. Kanun bana ne uygun görürse onu kabul ederim" dedi.

"DİĞER AİLELER DE MAHKEME YOLUNA GİTMELİYDİ"

Meydana gelen kazada hayatını kaybeden 10 işçi ailesinden 8'inin şirketten para almalarını anlamaya çalıştığını dile getiren Mustafa Genç, "Onlar da belki mağdurlar, yokluk var. Ben de o yokluğu çekiyorum benim de ihtiyacım var. İşim yok. O adamların belki borçları var, belki düşündüğü bazı şeyler var. Ben onlara da bir şey demiyorum. Keşke kabul etmeyip mahkemeye verselerdi. Ama bunu yapmadılar" diye konuştu.

TAKİPSİZLİK KARARINA TEPKİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında takipsizlik kararının kendisini bir kere daha yıktığını kaydeden Mustafa Genç, "Takipsizlik kararını duyduktan sonra şok oldum, bir kez daha yıkıldım. Bu adamlar suçlu. Elimizde asansörün 21 kusuru bulunduğuna dair belge var. Bu belgeler avukatlarımıza ve savcılığa da verildi. Aziz Torun, Emre Torun inşaatı denetlemeye geldiği zaman asansör bozuktur diye merdivenleri kullanıyordu. Madem öyle o da benim çocuğum gibi asansöre binseydi ya da yaptırsaydı. Şimdi de yok ben suçsuzum diyor. Böyle bir şey olamaz. Avukatlarım gerekeni yapacak. Mahkemeyi de sonuna kadar götüreceğim" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ PARA DEĞİL"

Amaçlarının para olmadığını ifade eden Mustafa Genç, "Bizim amacımız para değil. Amacımız bu insanlara kalıcı bir ceza verilsin. Bir daha bu iş kazaları olmasın. İnşaatlarda gencecik insanlar ölmesin. Bugün on kişi öldü adam kendini akladı yarın yeni insanlar ölecek. Üç kuruş para verilerek insanlar satın alınacak. Bu adamlara kalıcı ceza verilmesi lazım. Tabi suçlu kimse o cezalandırılsın. Gariban birine ceza verilmesini benim vicdanım kabul etmez" ifadelerini kullandı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oğlu Asansör Kazasında Ölen Baba Kan Parasını Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • hasan: Iste bu helal olsun bu babaya allah yardimcisi olsun insallah sabirlar versin. demekki hersey parayla satin alinamiyor. . . 25 2 Yanıtla
  • haydar: kabul etme dayı. tunceliler türkmen alevisidir ve gururludur. bu ülkeyi yönetecek tuncelilerdir 3 9 Yanıtla yeterrr: Biraz yavaşşş ateistler 0 0
  • XXX: DERSİMLİYEDE BU YAKIŞIRDI. 8 2 Yanıtla
  • devran sönmez: helal olsun örnekte görüldüğü gibi haksızlığa ve bu düzene karşı çıkan topluluk genelde devrimci düşünceye önem veren topluluktur nolursa olsun bu işin kan parası olmaması lazım buna karşı çıkılması lazım hal böyle olursa daha nice gençler ölür paraya makarnaya kömüre satmayın kendinizi 7 1 Yanıtla
  • adanalı: para istemeyen adam tazminat davası açmaz arkadaslar haberi yanlış okudunuz galiba :) 0 0 Yanıtla
  • Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    13:04 Düzce'de Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde 'Seçim Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı' düzenlendi. İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder'in yanı sıra müdür yardımcıları ve sıralı amirlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçim güvenliği ve seçim tedbirleri konuları ele alındı. Toplantıda, seçim günü oy verme ve oyların sayımları süreçlerinde emniyet ve asayişin sağlanması için alınan tedbirler görüşüldü ve istişareler yapıldı.

  • Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu
    13:04 Denizli'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık ve seçmen dağılımı belli oldu

    Denizli'de yapılacak olan 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde kurulacak 2 bin 632 sandıkta 800 bin 548 seçmen tercihini yapacak. İlçelere göre açıklanan rakamlara göre, toplamda 2 bin 631 sandıkta 800 bin 548 vatandaş oy kullanacak.

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da deprem çilesinin bitmesi ve trafik sorununun gündemden kalkması için karar vereceklerini söyledi. Kurum, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, depreme hazır bir İstanbul için çalışacaklarını vurguladı.

  • Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı
    13:03 Bursa'da villada yangın ve patlama: 1 ölü, 1 ağır yaralı

    Bursa'da Uludağ'ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi'nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı.

  • Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı
    13:03 Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen dilenci suçüstü yakalandı

    Adana'dan Bolu'ya dilenmek için gelen ve yaşlı gibi görünmek için kıyafetlerini değiştiren 40 yaşındaki dilenci, zabıta ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Dilenci, 2 saat içinde bin 595 TL topladı.

  • KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı
    13:03 KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlattı

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, Develi İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki öğrencilere hijyen kurallarını anlatmak için Kuaförlük Kursu düzenledi. Kursiyerler öğrencilerin saçlarını kesip, saç bakımı yaparken hijyen kitleri de hediye edildi.

  • Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç
    13:01 Ali Günvar: Şiir, Bütün Edebi Türlerin Geçerlilik ve Estetik Yapı Kazanması İçin Muhtaç

    Ali Günvar, 'Eyzan', 'Nisyan/Rapsodi', 'Anthropomorphus', 'Soneler' ve 'Çarpık Hüzünler Kantatı' adlı şiir kitaplarına imza atan bir şairdir. Günvar, Türk edebiyatına ve şiire duyduğu ilgiyi ve şiirle ilgili düşüncelerini anlatarak, bütün edebi türlerin geçerlilik ve estetik yapı kazanabilmesi için şiire muhtaç olduğunu belirtmiştir. Şiirin hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Günvar, şiirin sadece anlaşılmak için değil zevk edilmek için olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, İstanbul'a olan sevgisini şiirlerinde yansıtmaya çalışan Günvar, mitolojiyi kültürel bir malzeme olarak kullanarak bireyi baskılayan yapılarla mücadelesini şiirlerinde somutlaştırmıştır.

  • Elini gaz pedalında unutunca dükkana böyle daldı
    13:00 Elini gaz pedalında unutunca dükkana böyle daldı

    Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana daldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralanan olmazken, kaza iş yerinde bulunan güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak
    12:59 Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak

    Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği ile kurulan Çeltik Kurutma Tesisi çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çeltik üreticilerine büyük kolaylık sağlanacak ve üretim kapasitesi artacak.

  • Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması' sonuçlandı
    12:57 Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması' sonuçlandı

    Milas Belediyesi tarafından düzenlenen 'Çok Katmanlı Doğal ve Kültürel Bir Yaşam Koridoru Olarak Balavca Deresi ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması'nda ödül alan projeler açıklandı. Yarışmaya katılan 26 projeden, 8'i ödüle layık görüldü.


Advertisement