Acılı Madenci Eşinden Hüzünlü Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Acılı Madenci Eşinden Hüzünlü Ziyaret

Acılı Madenci Eşinden Hüzünlü Ziyaret

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden faciasına eşi Ali Haznadar'ı kaybeden Fadime Haznedar sırtında, eşinin ölümünden sonra doğan 8 aylık kızı Sare ve 3 kızıyla birlikte eşinin mezarının başına gelip dua etti.

28.10.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden faciasına eşi Ali Haznadar'ı kaybeden Fadime Haznedar sırtında, eşinin ölümünden sonra doğan 8 aylık kızı Sare ve 3 kızıyla birlikte eşinin mezarının başına gelip dua etti. Fatma Haznadar, "Geçen yıl bu zamanlar çocuğum düşmesin diye hastanelerde birlikte koşarken, şimdi ben senin ölüm yıldönümüne geldim. Benim bir tanem. Bana gücenme aslanım. Kimseyle dertleşemiyorum. Ancak seninle dertleşiyorum" dedi.

Plastik çiçeklerle donatılan mezar başında Kuran okuyarak dua eden Fadime Haznadar, "Bizi bu duruma düşürenler utansın. Şimdi mahkemelerde başka kimse bu duruma düşmesin diye uğraşıyoruz. Ama onlar kazanacak. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum. Beni 4 tane yetim evladımla bıraktılar. Yazık değil mi bana" diye feryat etti. Babasını özleyen ve 'Çık gel baba' diye ağlayarak gözyaşlarına boğulan kızı 10 yaşındaki Hanife'yi teselli ederek gözyaşlarını silen anne Haznadar, "Ağlama o bizimle kızım. Onların devleti varsa bizim de Allah'ımız var. Hak ve adaleti yüce Allah sağlayacak" dedi.

YAŞAYAN ÖLÜYÜZ BİZ

Olayın meydana geldiği ilk günden beri ölü olduklarını ifade eden Fadime Haznadar, "Olay günü madene su dolduğunu söylediklerinde hayatım bitti. Eşim faciada hayatını kaybetti ve benim günüm de hastanelerde geçti. Olay olduğunda 4,5 aylık hamileydim. Ardından doğum yaptım ve 'Sare' ismini verdiğimiz çocuğum dünyaya geldi. Çektiğim sıkıntılardan ve stresten dolayı çocuğum da böbreğinden hasta olarak dünyaya geldi. Ameliyat oldu ve bir böbreği alındı. Beni bin kere öldürdüler. Yaşayan ölüyüz biz. Çocuklarım yeni doğan kardeşleri için 'Baba dediği zaman kimi göstereceğiz' diyorlar. Çok acı bir durum. Allah kimseye göstermesin. Bu yürek acısı çok zor" diye konuştu.

HELALLEŞMEK İÇİN BİR DAKİKALIĞINA KALDIRSINLAR YETER

Dünyayı verseler istemediğini de dile getiren Fadime Haznadar, "Şu yatana bir bakın. Bana dünyayı verseler istemem. Bana para lazım değil. Eşimi helalleşmek için bir dakikalığına kaldırsınlar bana yeter" dedi. Kazanın yaşandığı ilk günlerde herkesin geldiğini ancak şimdi kimsenin uğramadığını da dile getiren Haznadar, şöyle konuştu:

"İlk günler herkes geliyordu. Şimdi hani kim var? Gelin de bir bakın. Kapımızı çalan yok. Bir bardak su ile gelip de 'Ne yapıyorsunuz' diyen yok. Ben sürekli hastanelerde koşturuyorum. En büyük kızımın da sıkıntı ve stresten ayağında yara çıktı ve ameliyat olacak. En küçük kızsım böbreğinden rahatsız ve sürekli hastanelere kontrole gidiyorum."

KARDEŞİM KİME BABA DİYECEK

Annesiyle birlikte göz yaşı döken 12 yaşındaki Semanur da, "Babam gideli bir yıl oldu. Bizim kardeşimiz büyüyünce kime baba diyecek. Baba dediği zaman kimi göstereceğiz. Babam seni öldürenlerin, o pis yerlere sokanların hepsinin cezasını çekmesini istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

4 çocuğu yetim kalan Fadime Haznadar, "Allah ısmarladık. Her gün gelip de rahatsız ediyorsun deme. Her gün geliriz. Mutlu mu olur mutsuz mu olur bilmiyorum. Rüyalarımda bile 'Çocuklarıma iyi bak yeter' der" diye konuşarak çocuklarıyla birlikte mezarlıktan ayrıldı. - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Acılı Madenci Eşinden Hüzünlü Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement