Dersimspor Başkanı: Hakem Hatalarından Bıktık - Son Dakika
Güncel

Dersimspor Başkanı: Hakem Hatalarından Bıktık

Dersimspor Başkanı: Hakem Hatalarından Bıktık

Dersimspor Kulüp Başkanı Erdal Güntaş,hakem hataları ile 4 yıldan bu yana mağdur edildiklerini,öne sürdü.

18.11.2013 16:49  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Dersimspor Kulüp Başkanı Erdal Güntaş, hakem hataları ile 4 yıldan bu yana mağdur edildiklerini, takımın bir üst lige çıkmasına izin verilmediğini öne sürdü.

Dersimspor Kulüp Başkanı Erdal Gündaş, pazar günü oynanan Dersimspor- Beşikdüzüspor maçında orta hakemin inanılmaz hatalar yaptığını, bariz 2 penaltılarının verilmediğini, bunların yanı sıra rakip takımdaki futbolcuya kırmızı kart gösterilmediğini iddia etti. Bu durumun devam etmesi halinde takımı BAL'dan çekeceklerini belirten Gündaş, şöyle devam etti:

"Sanayisi, ciddi ticareti olmayan Tunceli'de tüm zorluklara rağmen Dersimspor'u ligde tutmaya çalışıyoruz. Kısıtlı imkanlar ile cebimizden para harcayarak takımı maçlara hazırlıyoruz. Dersimspor'un başarılı olması için ilimizde tüm kurum, taraftarlar, kulüp yöneticileri bir araya geliyor ve maddi- manevi ciddi emekler harcıyoruz. Sonra anlam veremediğimiz şekilde müsabakalarda hakem hatalarından dolayı takımımızın başarılarına gölge düşürülüyor. Bu hatalar 1, 5 değil. Dersimspor olarak bu hakem hatalarından bıktık, bezdik. Futbolun siyaseti olmaz. Siyaset yapmıyoruz. Ama 'Hakemler böyle mi bakıyor acaba? diye bir soru kafamızda belirmiyor değil. Dersimspor 'Açılımın takımı' olarak Türkiye'de tanındı. bilindi. Şimdi hangi deplasmana gitsek, kendi sahamızda oynasak, hakemler bütün kararları alehimize veriyor ve futbola siyaset karıştırıyor. Bir kente yazık ediyorlar, Tunceliler futbolu seviyor ve maçları büyük bir zevkle izliyorlar ama hakemler bizim coşkumuzu her defasında yarıda bırakıyor ve bu durum Tunceli halkını derinden üzüyor. Hakem hataları devam ederse ve bize karşı siyasi davranılırsa ve her maçta hakemlere kurban gideceksek, emeğimiz çalınacaksa, biz bundan sonra takımı ligden çekeriz. Böyle bir futbol anlayışı yoktur. Federasyon derhal bu duruma el atmalı ve Dersimspora'a sahip çıkmalıdır."

TEKNİK DİREKTÖR ERHAN KOÇ İSTİFA ETTİ

Bu yıl oynadıkları maçlarda hakem hatalarının arttığını savunan Güntaş, takımı çalıştıran Erhan Koç'un bu hatalarından dolayı istifa ettiğini söyledi. Güntaş, şöyle konuştu:

"Alınan kötü sonuçlarda hakemlerin katkısı çok fazla ve bu durum, takım üzerinde inanılmaz kötü bir etki yarattı. 17 Kasım 2013 tarihinde Tunceli Atatürk Stadı'nda, Beşikdüzü ile oynadığımız karşılaşmada hakem hataları en üst noktaya ulaştı. Verilmeyen kartlar, penaltılar var ve sonuç böyle olunca müsabaka aleyhimize sonuçlandı. Buradan şunu açık açık ifade ediyorum. Hakemler böyle hareket ederse ve haklarımız gasp edilmeye devam edilrse takımımızı ligden çekeceğiz." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dersimspor Başkanı: Hakem Hatalarından Bıktık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement