Acının Merkezi Soma'da İlk Sahur - Son Dakika
Güncel

Acının Merkezi Soma'da İlk Sahur

Acının Merkezi Soma\'da İlk Sahur

301 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan maden faciasının ardından acının merkezi haline gelen Soma'da Ramazan'ın ilk sahurunda hüzün hakimdi.

28.06.2014 10:17  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13 Mayıs'ta 301 işçinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan maden faciasının ardından acının merkezi haline gelen Manisa'nın Soma ilçesinde Ramazan'ın ilk sahurunda hüzün hakimdi. 25 yıllık hayat arkadaşı İsmail Cambal'ı maden faciasında kaybeden Leyla Cambal, eşi olmadan ilk sahurunu 3 çocuğuyla birlikte gözyaşları içinde yaptı. Sahur sofrasında ise İsmail Cambal'ın en sevdiği yemeklerden biri olan menemen yer aldı.

11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk sahuru yapıldı. Milyonlarca evde sevinçle karşılanan Ramazan'ın ilk sahurunda Soma'daki birçok evde hüzün hakimdi. Bu evlerden biri de 21 yıllık maden işçisi olan ve 52 yaşında hayatını kaybeden İsmail Cambal'ın eviydi. İsmail Cambal'ın eşi Leyla Cambal (42) çocukları Figen Sarıpınar (22), İsa (24) ve 14 yaşındaki Enes Cambal ile birlikte aile reisleri olmadan ilk sahurlarını gerçekleştirdi.

25 yıllık hayat arkadaşını kaybetmenin acısını hala yaşayan Leyla Cambal, "Şu anda eşimde yanımda olup benimle sahur yapacaktı. Eşim orucunu hiç bırakmazdı. 25 yıllık evliyim daha bir kere bıraktığını görmedim. Yer altında bile orucunu tutardı. Yanında kahvaltılıklarını götürürdü. Yerken içerisine kömür düştüğünü ve yiyemediğini söylerdi. Oruç tutuyor diye 10 dakikalık bir mola hakkı bile vermiyorlardı. Onlar tutmuyor ama o tutmak istiyordu. Şimdi burada olsaydı onu da uyandıracaktım çocuklarımız ile birlikte sahur yapardık. Bugün beni çok etkiledi. Şimdi evde olacaktı, yemeğini yiyip sabah işe gidecekti. Ben hep izne çık, oruçlu oruçlu yapamazsın diyordum. Ama kendisine izin vermiyorlardı. İzin yok diyorlardı. Benim ihtiyacım olmasa işe gönderir miydim. Onsuz ilk sahurumuz. Çocuklarımın hep okumasını isterdi. 'Kellemi koltuğumun altına koyup gidiyorum. ya çıkarım ya çıkamam' diyordu. Çünkü maden şartlarını biliyordu" dedi.

Eşi İsmail Cambal'ın 3 vardiya halinde çalıştığını anlatan Leyla Cambal, "10.30'da giderse sahuru orada yapardı. Paşa vardiyasına gitseydi gece 01.00'da gelir sahurunu yapar öğlen işe giderdi. Gündüz vardiyası ise iyi oluyordu. Akşam iftarı beraber yapıyorduk. Şu an yaşıyor olsaydı gündüzde olacaktı. 21 senedir madendeydi" şeklinde konuştu.

Maden faciasını duyar duymaz ocağa gittiğini ancak bir haber alamadığı için hastaneye ardından da Kırkağaç'taki Kavun deposuna gittiğini ağlayarak anlatan Leyla Cambal, "Benim eşim Salı günü 15.00'da ölmüş, Çarşamba günü 16.00'a kadar neden bekledi. Ölümü çıkarın da verin bana ben yerine koyayım. Evime getirirdim. Sabah mezara götürürdük. Kavun deposunda ne işi var eşimin. Ben 32 numarayı hak etmedim. Ben yaşadıkça o 32 numarayı unutmayacağım" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

25 Yıllık hayat arkadaşı ve 3 çocuğunun babası İsmail Cambal olmadan Ramazan'da ilk sahurlarını yapan Leyla Cambal ve 3 çocuğunun sahur sofralarında aile reislerinin en sevdiği yemeklerden biri olan menemen de yer aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Acının Merkezi Soma'da İlk Sahur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement