Acıyla" Anılan Kahramanmaraş, Tübitak Desteğiyle "Ekşiyecek" - Son Dakika
Güncel

Acıyla" Anılan Kahramanmaraş, Tübitak Desteğiyle "Ekşiyecek"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ile röportaj - Sumak ve biber görüntüleri "Acıyla" anılan Kahramanmaraş, TÜBİTAK desteğiyle "ekşiyecek"- Biber üretiminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş'ta TÜBİTAK desteğiyle sumak yetiştirilecek- KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sütyemez: - "Ülkemizde ilk defa sumak ekşisinin çoğaltılmasıyla ilgili akademik çalışmayı başlattık" İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş'ta, TÜBİTAK desteğiyle sumak yetiştirilecek.

27.07.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ile röportaj - Sumak ve biber görüntüleri "Acıyla" anılan Kahramanmaraş, TÜBİTAK desteğiyle "ekşiyecek"- Biber üretiminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş'ta TÜBİTAK desteğiyle sumak yetiştirilecek- KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sütyemez: - "Ülkemizde ilk defa sumak ekşisinin çoğaltılmasıyla ilgili akademik çalışmayı başlattık" İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş'ta, TÜBİTAK desteğiyle sumak yetiştirilecek. Türk Patent Enstitüsü tarafından 2002'de Coğrafi İşareti tescillenen "Maraş biberi", Kahramanmaraş havzasının önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor. Maraş biberine renk, lezzet, aroma ve kaliteyi veren bölgenin verimli toprak ve ekolojik özelliklerinden, Türk mutfağında baharat olarak kullanılan sumak ekşisinin çoğaltılmasında da faydalanılacak.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sütyemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları "Sumak Ekşisinin Çoğaltılması" projesiyle "acıyla" anılan Kahramanmaraş'ı "ekşiyle" de gündeme getireceklerini söyledi.Önemi her geçen gün artan sumak ekşisiyle ilgili çalışmalara hız verdiklerini belirten Sütyemez, sumak ekşisinin çoğaltılmasına yönelik Türkiye'de yapılmış bir akademik çalışma olmadığını ifade etti.Bu nedenle sumak ekşisinin çoğaltılması ve modern anlamda kapama bahçe kurma altyapısıyla ilgili TÜBİTAK desteğiyle çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Sütyemez, "Sumak ekşisini çoğaltıp fidanlarını üreterek kapama bahçeleri kuracağız. Soframızda tükettiğimiz sumak ekşisinin önemini ortaya koymak, daha çok üretim yapıp daha yoğun tüketilmesi için böyle bir çalışma başlattık. Ülkemizde ilk defa sumak ekşisinin çoğaltılmasıyla ilgili akademik çalışmayı yapılıyor" diye konuştu.- Talep artıyorSütyemez, gıdalarda koruyucu ve lezzet verici özelliğiyle bilinen sumağa talebin giderek arttığını söyledi. Talebi karşılamak için de bahçeler kurulması gerektiğine dikkati çeken Sütyemez, üniversite olarak bunu kolay ve hızlı üretmeye yönelik çalışma başlattıklarını ifade etti.Projeye vatandaşların da ilgi gösterdiğini vurgulayan Sütyemez, böyle bir çalışmayı ülkede ilk defa yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Acıyla" Anılan Kahramanmaraş, Tübitak Desteğiyle "Ekşiyecek"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Acıyla' Anılan Kahramanmaraş, Tübitak Desteğiyle 'Ekşiyecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    14:22 Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde otmanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşhan, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtti.

  • İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti
    14:19 İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden baba, oğul ve bir arkadaşının cesetleri bulundu. İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen mağara ve tünellerde birden fazla salon bulunuyor.

  • Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı
    14:17 Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Güneşli Mahallesi'nde bir inşaattan yükselen köpek havlama sesleri, duyarlı vatandaşların dikkatini çekti. Polis ekipleri, asansör boşluğunda mahsur kalan köpeği zorlu bir operasyonla kurtardı. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı
    14:13 Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı

    Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir parkta öğrenciler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla omzundan yaralanan 16 yaşındaki C.Y, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olaya karıştığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.

  • Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını
    14:12 Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti
    14:12 AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi (AYM), arabuluculukta ilk toplantıya katılmayan tarafın vekalet ücreti ve yargılama giderinin tamamından sorumlu olacağına ilişkin yasa hükmünü iptal etti. AYM'nin gerekçeli kararında, bu hükmün mülkiyet ve mahkemeye erişim haklarına sınırlama getirdiği ve orantısız bir külfet yüklediği belirtildi.


Advertisement