Açlık Grevi Yapan Filistinli Tutuklu Gazeteci - Son Dakika
Güncel

Açlık Grevi Yapan Filistinli Tutuklu Gazeteci

İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi, 72 gündür açlık grevi yapan gazeteci Muhammed el-Kayk'ın sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle tutukluluğuna ara verilmesini kararlaştırdı.

04.02.2016 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi, 72 gündür açlık grevi yapan gazeteci Muhammed el-Kayk'ın sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle tutukluluğuna ara verilmesini kararlaştırdı.

Filistin Esirler Cemiyeti Hukuk Birimi Başkanı Cevad Bulis, Kayk hakkındaki idari tutukluluk kararının iptal edilmesi yönünde talepte bulunduklarını ancak Yüksek Adalet Mahkemesi'nin "sağlık durumunu" gerekçe göstererek tutukluluk haline ara verilmesi kararı aldığını bildirdi.

Esirler Heyeti Başkanı İsa Karakı ise Kayk'ın mahkemenin kararını kabul etmediğini ve serbest bırakılıncaya kadar açlık grevine devam edeceğini belirtti.

Esirler Cemiyeti ve Esir İşleri Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada da alınan karara tepki gösterilerek, bunun Kayk'ın idari tutukluluğunu tamamen sona erdirmediği aksine tedavi süresi sona erince yeniden tutuklanmasına zemin hazırladığı kaydedildi.

İsrail askerlerince 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Kayk, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için gözaltına alındıktan 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı. İsrail makamları, aralık ayında Suudi Arabistan'ın El-Mecd televizyonunda görev yapan Kayk'ın "mesleği aracılığıyla şiddete teşvik etmek" suçundan yargılanarak 6 ay tutuklu kalmasına karar vermişti.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, istihbarat bilgilerine dayanılarak, Filistinliler, 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Açlık Grevi Yapan Filistinli Tutuklu Gazeteci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement