Açlık Grevini Bitirip Milletvekilleriyle Halay Çektiler - Son Dakika
Güncel

Açlık Grevini Bitirip Milletvekilleriyle Halay Çektiler

Açlık Grevini Bitirip Milletvekilleriyle Halay Çektiler

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde çalıştıkları fabrikadan istedikleri zamı alamayınca açlık grevine başlayan işçiler, kendilerini ziyaret eden 19 CHP milletvekilinin destek sözü üzerine birlikte halay çekip açlık grevini sonlandırdılar.

01.06.2016 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde çalıştıkları fabrikadan istedikleri zamı alamayınca açlık grevine başlayan işçiler, kendilerini ziyaret eden 19 CHP milletvekilinin destek sözü üzerine birlikte halay çekip açlık grevini sonlandırdılar.

Arifiye 1. OSB'de araç kablosu üretimi yapan bir fabrikada çalışan 95 işçi 62 gün önce istedikleri zammı alamayınca greve çıktı. İşçilerden 4'ü ise 14 gün önce fabrika önünde açlık grevine başlattı. Grev çadırını bugün CHP'li milletvekili heyeti ziyaret etti. Parti otobüsü ile fabrika önüne gelen 19 milletvekili, işçilere destek sözü verdi. CHP'li milletvekilleri fabrika yönetimine istenen zammın verilmesi, günlerdir aç olan işçilere ise açlık grevini sonlandırmaları yönünde çağrı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök açlık grevi yapan işçileri, şartları kabul edilene kadar mecliste gündemden düşürmeyeceklerini belirterek, "Ankara kilometrelerce uzak olan bir iş yerinin önünde işçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Bu sorun grevdeki arkadaşların sorunu olmaktan çıkmıştır. Bu olay mecliste, kamuoyunda her zaman tartışılacak ve dile getirilecektir. Bu açlık grevini amacına ulaştığı gerekçesiyle sonlandırmanızı istiyoruz. İş barışının sağlanması için bu çağrının dikkate alınmasını işverenlerden bekliyorum" diye konuştu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, fabrika şartları kabul etmezse 10 gün sonra fabrika önünde 2 bin kişiyle miting yapacaklarını söyleyerek, "İşçi kardeşlerimizin istediği şey asgari ücret, asgari ücretin hakkıyla ödenmesini istiyorlar. Bin 300 lira asgari ücret, giydirilmiş haklarla birlikte bin 400 küsür lira para istiyorlar. İstedikleri sadece ekmek parası. Lüks yaşam istemiyorlar. 14 günden beri açlık grevindeler. Bir insan bin 400 lira için neden açlık grevine çıkar? Onlar için artık kendi hayatları değil ailelerinin hayatları önemli. Sizden rica ediyorum, 10 gün içinde masaya oturun ve anlaşın. Anlaşmazsanız 10 gün sonra burada 2 bin kişiyle miting yapacağız. Eğer olmazsa bir 10 gün sonra daha bütün sendika başkanlarıyla birlikte en az 5 bin kişiyle burada olacağız" dedi.

Çelik-İş Sendikası Sakarya İl Temsilcisi Rıfat Kurt, milletvekillerinin çağrısı sonrası açlık grevini sonlandırdıklarını söyledi. Grev çadırı önünde işçilerle halay çeken milletvekilleri daha sonra Ankara'ya hareket etti.

- Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Açlık Grevini Bitirip Milletvekilleriyle Halay Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement