Açü'de Akademik Giysi ve Nihat Gökyiğit Bilimsel Teşvik Ödülleri Töreni - Son Dakika
Yerel

Açü'de Akademik Giysi ve Nihat Gökyiğit Bilimsel Teşvik Ödülleri Töreni

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde (AÇÜ) 2015 yılı akademik giysi ve Nihat Gökyiğit Bilimsel Teşvik ödülleri töreni düzenlendi.

29.04.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde (AÇÜ)  2015 yılı akademik giysi ve Nihat Gökyiğit Bilimsel Teşvik ödülleri töreni düzenlendi.

Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ile akademisyenler ve davetliler katıldı.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, üniversitelerin bir şehrin vizyonu olduğunu belirterek, "Yetişmiş insan kaynağı ve bilim üreten vasıfları dolayısıyla en önemli merkez olarak görürüz. Yerel dinamikleri üniversiteyle birlikte çalışır hale getirmemiz gerekiyor. Bu anlamda üniversitemize, sivil toplum kuruluşları olmak üzere Valilik olarak bizlere düşen önemli görevler var. Bu görevlerin hepsinin tamamlanması bizlere düşüyor" dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesinin gelecekte sadece Artvin'in değil, bölgenin Kafkaslara açılan uluslararası bir üniversitesi olacağını ifade eden Vali Cirit, "Biz Çoruh Üniversitesinin, önümüzdeki süreçte Kafkas ülkelerinden gelecek üniversite öğrencilerinin de merkezi olmasını hayal etmekteyiz. Geleceği dönük planlarımızı da bu yönde yapmak arzusundayız" diye konuştu.

Valilik olarak Artvin Çoruh Üniversitesi Vakfı kurulması kapsamında çalışmaları bulunduğunu dile getiren Vali Cirit, şunları kaydetti:

"Vakfın kurulması çalışmasında önemli bir aşamaya geldik. Kaynak oluşturulmasıyla ilgili yoğun şekilde Artvinli iş adamlarımızla temaslarımız devam ediyor. Değerli iş adamlarımız üniversitenin vakfına ciddi kaynak aktaracak. Artvinli iş adamımız Sayın Nihat Gökyiğit beyefendiye ben de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sayın Gökyiğit, üniversitemize yaklaşık 4 milyonluk kaynak tahsis edeceğini ifade etti. Borçka ilçemizde meslek yüksekokulunun yapımını üstlenen Borçkalı iş adamımız Sayın İsmet Acar beyefendiye de eğitime verdiği katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca ilimizde eğitime katkı sunan bütün iş adamlarımıza memleketlerini unutmadıkları için ayrıca bir kez daha teşekkür ediyorum."

Rektör Duman ise  üniversitenin geçmişten bugüne kadar başarılı projelere imza attığını, TÜBİTAK ve bilimsel araştırma projelerinde payını artırarak sürdürdüğünü kaydederek, "Bugün burada doçentlik unvanı almış arkadaşlarımıza akademik giysilerini giydirmek ve bilimsel dergilerde yayın yaparak ülkemize ve insanlığa değer katan ve üniversitemizi yücelten bilim insanlarına, değerli arkadaşlarımıza teşvik ödüllerini sunmak üzere toplanmış bulunmaktayız" dedi.

-Nihat Gökyiğit Bilimsel Teşvik ödülleri

Nihat Gökyiğit bilimsel teşvik ödüllerinin maddi değerinden ziyade manevi değerinin çok önemli olduğunu belirten Duman, "Bu ödüllerin bilim insanlarımızın çalışma azmini ve şevkini daha da artıracağını umuyor ve bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından üniversiteler arası kurulca profesörlük ve doçentlik unvanı verilen akademisyenlere akademik giysisi giydirildi.

Daha sonra AÇÜ bünyesinde yaptıkları bilimsel çalışmalar dolayısıyla bazı akademisyenlere protokol üyelerince çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Açü'de Akademik Giysi ve Nihat Gökyiğit Bilimsel Teşvik Ödülleri Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement