Açü'de Formasyon Eylemi - Son Dakika
Yerel

Açü'de Formasyon Eylemi

AÇÜ Fen Edebiyat Fakültesinde eğitim alan bir grup öğrenci, pedagojik formasyon eğitim haklarını alamadıklarını gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.

09.05.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesinde eğitim alan bir grup öğrenci, pedagojik formasyon eğitim haklarını alamadıklarını iddia ederek, bu durumu oturma eylemi yaparak protesto etti.

Üniversitenin Seyitler Kampüsündeki Rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 70 öğrenci, Fen Edebiyat Fakültelerine pedagojik formasyon eğitimi alma hakkı tanınmasına rağmen, AÇÜ'de kendilerine bu eğitimin verilmediğini ileri sürerek oturma eylemi yaptı.

Öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman'dan, pedagojik formasyon eğitiminin verilip verilmeyeceğine dair açıklama yapmasını istedi.

Fakülte öğrencilerinden Barış Olgun, grup adına yaptığı açıklamada, pedagojik formasyonun kendilerine verilmiş hak olduğunu belirterek, "Yaşadığımız haksızlık karşısında sesimizi her yere ulaştıracağız. Bize böyle bir hak zaten verilmiş. Biz kimseden hak dilenmeye gelmedik, hakkımızı almaya geldik" dedi.

Rektör Prof. Dr. Duman, öğrencilerin yanına gelerek bir süre görüştü.

Öğrencilerle aynı tarafta olduklarını, kendilerinin de pedagojik formasyon eğitimi verilmesini istediklerini vurgulayan Duman, "Öğretim üyesi bakımından eğitim fakültesindeki eğitim bilimleri yetersiz kaldı. Bizde formasyon açmak istiyoruz, sizinle aynı taraftayız. Bizim öğrencilerimiz kırk yılda bir protesto yapar. Bu da hoşuma gitti. 'Bende katılayım' dedim ancak senato toplantısı olduğu için katılamadım ancak gelebildim" diye konuştu.

Duman, formasyon verilememesinin nedenini şu sözlerle açıkladı:

"Formasyon için beş hoca gerekiyor ancak bizde üç hoca var. Bunlardan birinin psikolojik ve rehberlik danışmanlık alanında doktoralı olması gerekiyor. Bu şartları sağlayamıyoruz. İlginç olan paradoks şu, eğitim fakültesinde öğretmen yetiştiriyoruz ancak formasyon veremiyoruz." - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Açü'de Formasyon Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement