Ad Vakfı Karikatür Sergisi Adana'da - Son Dakika
Güncel

Ad Vakfı Karikatür Sergisi Adana'da

Ad Vakfı Karikatür Sergisi Adana\'da

Aydın Doğan Vakfı tarafından 31'incisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilemeye değer görülen karikatürlerin yer aldığı sergi Adana'da izlenime açıldı.

05.01.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Doğan Vakfı tarafından 31'incisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilemeye değer görülen karikatürlerin yer aldığı sergi Adana'da izlenime açıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde, Adana'nın kurtuluş günü olan 5 Ocak nedeniyle geleneksel olarak açılan sergi, 17 Ocak'a kadar açık kalacak.

Her yıl kurtuluş gününde geleneksel olarak izlenime sunulan serginin açılışına Adana Vali Vekili Durmuş Gencer, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ozan Aksu, çeşitli kuruluş kemsilcileri ile çok sayıda sanatsever katıldı. Sergiyi ziyaret eden sanatseverler, eserleri yakından inceledi.

BU YIL 814 SANATÇI BAŞVURDU

Dünya genelinde yapılan, serbest konulu yarışmaya bu yıl 70 ülkeden 814 sanatçı 2 bin 556 karikatür ile katıldı. Ön seçici Kurulu, 43 ülkeden 214 sanatçının 300 karikatürünü seçici kurula sundu. Seçici kurulun değerlendirmesi sonunda, Türkiye'den Kürşat Zaman birinci, İran'dan Mojtaba Heidarpanah ikinci, Polonya'dan Krzysztof Grzondziel ise üçüncü oldu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ad Vakfı Karikatür Sergisi Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement