Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Emniyette yapılan operasyonlarda herhangi bir adaletsizlik söz konusu değildir" dedi.

02.08.2014 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Emniyette yapılan operasyonlarda herhangi bir adaletsizlik söz konusu değildir" dedi.

Bakan Bozdağ, Kırşehir'den çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na tavsiyelerde bulunarak paralel yapı operasyonlarını değerlendirdi. Bozdağ, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde görev yapanların hepsi hukuka herkesten daha fazla uyarlar" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklamasında, "Bizim Anayasamız, yasalarımız ve diğer idari mevzuatımız bütün kamu görevlileri için bağlayıcıdır. Tüm kamu görevlileri vazifelerini bu kurallara göre yerine getirirler. Eğer herhangi bir kamu görevlisi görevini yaparken hukukun dışına çıkarsa veya kanunen suç olan işleri yaparsa bunun da cezasını çeker. Türkiye'de kamuda hizmet eden milyonlarca insanımız var. Elbette bu milyonlarca insanın aynı düşüncede olması beklenemez. Farklı düşüncelere sahip insanlar vardır. Bu ülkemizin gücü ve zenginliğidir ancak farklı düşüncelere sahip kamu görevlileri yasalar ve mevzuat dışı birtakım yapılarla hareket etmeye başlarlarsa orada hukuk devleti zarar görür. Hukuk devletinin yerine başka türlü anlayışlar ikame edilmeye başlanır. Hiçbir hukuk devleti de kamu görevlilerinin Anayasa ve yasalar dışındaki birtakım kurallara uymasına izin vermez; yetkili yasal amirler dışında başka mercilerin emri ile hareket etmesine asla izin vermez. Suç işlemesine aracılık etmesine asla müsaade edilmez. Bu bugün değil, her zaman bizim ülkemizde geçerli olan bir husustur ancak Türkiye'de hukukun dışına çıktıkları gerekçesi ile haklarında soruşturma yapılan veya birtakım disiplin işlemleri yürütülen kişilerle ilgili değerlendirme yaparken neden bu soruşturmaların yürütüldüğüne, neden disiplin işlemleri yapıldığına da bakmak gerekir. Türkiye'de bazı medya çevreleri bazı siyasiler işin bu yönüne bakmaktansa devam eden soruşturmaların algı yönetimi ile itibarsızlaştırılması, hukuk dışı ilan edilmesi, gayrimeşru bir şekilde lanse edilmesi gibi birtakım haberler ve yorumlar yapıyorlar. Bu kesinlikle yanlıştır. Büyük bir yalan rüzgarını görüyoruz. Büyük bir çarpıtma kampanyasını görüyoruz. İddia edilen hususlara herkesin bakamsı lazım, ne diye soruşturmalar yapılıyor. İnsanları hukuk kullanılarak hukuk dışı dinlemelerle ilgili birtakım iddialar var ve bunlarla ilgili birtakım kanunun suç saydığı olgular var. Görüyoruz ki ciddi bulgular var. Kimse görevini yaptı diye soruşturulmuyor. Birtakım uyduruk gerekçeler ile dinlenmişse bir hukuk devletinde bunun hangi cesaretle yapıldığının soruşturulması lazım. Başbakanın ofisine böcek koyuyorsun, bakanların kriptolu telefonlarını dinleyip servis yapıyorsun Türkiye'nin önemli birimlerini dinliyorsun. Peki bunları hangi gerekçelerle dinliyorsun? Bu bilgileri kim ne yapacak? Kim olursa olsun elindekini hukuk kuralları çerçevesinde kullanırsın. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin gerekleri aynen devam edecektir. Adalet Bakanlığının soruşturmalara müdahalesi söz konusu olamaz. Soruşturmaların usulleri vardır" şeklinde konuştu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NA TAVSİYE

Kırşehir Belediyesi'ndeki incelemesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, bir gazetecinin Ekmeleddin İhsanoğlunun yüzde 60'ın üzerinde oy alacağını söylediğini belirtmesi üzerine, "Onun kararını millet verecek. Şu an sokaklarda, illerde ilçelerde, mahalle ve köylerde, halkın nabszını iyi tutması lazım, eğer Kılıçdaroğluna güvenerek bunu söylüyorsa o başbakan olacaktı, olamadı hala. Eğer Devlet Bahçeli'nin üçgenine, beşgenine, matematik hesabına güvenerek bunu söylüyorsa onun hesapları hep yanlış çıktı, 40 sene beklemesi lazım. Kendisini Türkiye'ye pazarlayanlara güveniyorsa onlar oy vermiyor zaten. Türk vatandaşları oy veriyor, millete dayanan bir isim milletin cumhurbaşkanı olabilir. Benim gördüğüm kadarıyla Türk milleti Başbakanımızı, Genel Başkanımızı milletin içinden çıkan birisi olarak, kendi iradesiyle Cumhurbaşkanı seçecektir. Ekmeleddin Bey kendine göre bir rakam telaffuz edecektir. Aksi takdirde farklı rakamlar söylerse o zaman, 'Ne için çalışıyorsun?' derler. Benim tavsiyem şudur; anketlere baksın, kendi yaptıkları ve güvendikleri anketlere bir baksın, onların hepsi Ekmeleddin Bey'i tekzip ediyordur" ifadelerini kullandı.

Kırşehir ziyaretinde Bakan Bozdağ'a Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya da eşlik ediyor. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement