Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sivas davasına ilişkin yurtdışında olan sanıkların Türkiye’ye iadesinin talep edildiğini belirterek, “Türkiye’yi kimsenin töhmet altında bırakmaya hakkı yok. Türkiye vatandaşlarını egemenlik hakkı gereği her zaman isteyecektir.

22.04.2016 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sivas davasına ilişkin yurtdışında olan sanıkların Türkiye'ye iadesinin talep edildiğini belirterek, "Türkiye'yi kimsenin töhmet altında bırakmaya hakkı yok. Türkiye vatandaşlarını egemenlik hakkı gereği her zaman isteyecektir. Bunları yargılamak ve ceza aldıysa cezasının infazını sağlamak için her yolu her vatandaş için denemiştir, bundan sonra da deneyecektir" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın Sivas olayları sanıklarının yurtdışından istenmediğine ilişkin iddiasına cevap verdi. Bozdağ, Sivas davasına ilişkin sanıkların yurtdışında olanların Türkiye tarafından istendiğine dikkat çekerek, "Vahit Kaynar Polonya'dan istenmiş. Polonya'da bulunmaması nedeniyle reddedilmiş. Daha sonra Almanya'dan istenmiş. Almanya'da yeterli şüphenin tespit edilemediği gerekçesiyle, bunun iadesi talebini reddetmiş. Ethem Ceylan, Almanya'dan iadesi talep edilmiş. Almanya şahsın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olmuş olması nedeniyle bunun iade talebini reddetmiş. Yine Adem Bayrak, Almanya talebin karara askeri hakimin iştirak etmesi ve bunun AİHM içtihatlarına göre, adil yargılama ilkesine ters olduğu gerekçesiyle reddetmiş. Adem A. Bektaş, Almanya mülteci statüsü verdiği için reddetmiş. Burada Türkiye'yi kimsenin töhmet altında bırakmaya hakkı yok. Türkiye bunların hepsinin iadesi talep etmiştir. Ama ilgili ülke iade edip etmeme onların takdirinde olan konudur. Türkiye vatandaşlarını egemenlik hakkı gereği her zaman isteyecektir, bunları yargılamak ve ceza aldıysa cezasının infazını sağlamak için her yolu her vatandaş için denemiştir, bundan sonra da deneyecektir" dedi.

Sarıhan söz alarak şöyle konuştu:

"Cafer Erçakmak Almanya ve Fransa'dan istendi. iadeyi yapmadılar. Erçakmak sözde ölü olarak Sivas'a geldi. Bu şahıs yurtdışından nasıl geldi? Vahit Kaynar yasal süre içinde istenmediği için iade edilmedi. Şu anda üç kişi hakkında dava yürüyor, üçü hakkında da yurtdışından getirtilmeleri hakkında defalarca yazışma yapılıyor."

Bozdağ, Cafer Erçakmak kırmızı bülten talep ettiğini ve Interpol'ün de bunu kayıt ettiğini ifade ederek, "Kırmız bülten adresi bulunmayan kişilerle ilgili çıkarılıyor. İade ise bulunduğu adres belli olan kişiler için çıkarılıyor. Cafer Erçakmak ilgili eksik bilgi, belge verdiği i için Türkiye'nin talebi reddedilmiş değildir, bulanamadığı için cevap verilmemiştir. Daha sonra da Erçakmak vefat etmiştir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement