Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sözde Ermeni soykırımını parlamentosunda tanıyan Almanya’yı eleştirerek, “Yahudileri fırında yakacaksın sonra kalkıp Türk milletini soykırım iftirasıyla itham edeceksin.

02.06.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sözde Ermeni soykırımını parlamentosunda tanıyan Almanya'yı eleştirerek, "Yahudileri fırında yakacaksın sonra kalkıp Türk milletini soykırım iftirasıyla itham edeceksin. Sen dön kendi tarihine bak ne var yüzünüzü ak edecek. İnsanları canlı canlı yaktığınız fırınlarla mı övünüyorsunuz. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur" dedi.

Yozgat'ın Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası hizmet binasının açılış törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'yı eleştirdi. Başka ülkelerin Türkiye ile ilgili hesap yaptığını bütün hesapların boşa çıkacağını belirten Adalet Bakanı Bozdağ, "Bugün Almanya parlamentosu bir karar aldı. Sözde soykırım iftiralarını tanıyan bir meclis kararı aldı. Sorgun'dan bir kez de ben ifade ediyorum. Ermeni soykırım iftiraları, iddiaları, Türk milletine bir iftiradır. Türkiye devletine bir iftiradır, Türk tarihine bir iftiradır. Atalarımıza bir iftiradır. Parlamentoların karar alması tarihi iftiraları hakikat yapmaz" diye konuştu.

"Alman parlamentosu değil bütün dünya parlamentoları karar alsa bu millete leke sürmeyi, bu devlete leke sürmeyi, aziz milletimizin ve devletimizin tarihine leke sürmeyi başaramayacaklardır" diyen Adalet Bakanı Bozdağ, " Çünkü bizim ayıbımız yok. Atalarımızın ceddimizin, devletimizin tarihimizin, yüzümüzü önümüze eğdirecek karar delikleri yok. Bizim tarihimizde övünecek sayfalar var. Merhametin şefkatin, el uzatmanın, yardım etmenin ne olduğunu gösterme var. Bakın Suriyelilere kucak açan, ölümden kaçanlara imdat diyen biz, Merkel'in Almanya'sı ne yapıyor Avrupa'sı ne yapıyor. Bunlar oraya gelmesin diye duvarlar örüyorlar. Herkes tedbirler alıyor, 'aman Suriye'de ölsünler buraya gelmesinler', yaşasınlar diye bir gayret ve çaba var mı. Dünya istese Suriye'de Esad'ın katliamı anında bitmez mi. Seyrediyorlar katliamı 500 binden fazla insan öldü, 10 milyondan fazla insan göçer hale geldi. Kendisini medeni kabul edenler sadece ölü sayıcılığı yapıyorlar. Bu ölümleri durdurmak için parmaklarını dahi kıpırdatmıyorlar. Yahudileri yakacaksın fırında sonra kalkıp Türk Milletini soykırım iftirasıyla itham edeceksin. Sen dön kendi tarihine bak ne var yüzünüzü ak edecek. İnsanları canlı canlı yaktığınız fırınlarla mı övünüyorsunuz. Bizim tarihimizde utanılacak hiçbir iş yoktur" şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLETİ VE TÜRK DEVLETİ KENDİNE DOST OLANI DA OLMAYANI UNUTMAZ"

Türkiye ile Almanya ilişkilerinde bu kararın önemli bir karar ve dönüm noktası olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Bozdağ, "Almanların bunu bir tarafa not etmesinde fayda vardır. Türk milleti ve Türk devleti kendine dost olanı da dost olmayanı da yazar ve unutmaz. Bizde bu kararı alanları unutmayacağız. İşin daha ilginci bu kararı alanların içerisinde geçmişte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazan birileri de var. Onlar da Türkiye'nin düşmanı, Türk düşmanı, tarihine düşman, kompleksli zavallılar, kendi tarihine düşman tarihini bilmiyor, kendi devletine düşman kendi devletini bilmiyorum. Sonra da 'ben Türk vatandaşıyım benim atam dedem Türk'tür' diyor. Atası dedesi Türk olan atasına dedesine, tarihine milletine devletine iftira edenlerin önünde koşmaz. Ama maalesef kendi tarihine atasına deşesine birileri iftira ediyor, birileri sövüyor bunlar önünde koşuyor. Onurlu birisi adam olan, insan onur ve haysiyetini, şerefini taşıyan birisi bunu içine sindiremez ama bunlar böyle. Onun için bu zavallılara bakıp da Türkiye böyledir diye değerlendirenlere de söylüyoruz. Türkiye bu hainleri, devletine, milletine, atasına düşmanlık eden ve onlarla beraber olanları nasıl andıysa bundan sonra da öyle anacaktır. Türkiye yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"PARLAMENTOLARIN KARARLARI TÜRK DEVLETİNİ LEKELEYEMEZ"

Türkiye'nin tarihini, Türk devletini, parlamento kararlarının lekelemeyeceğini ifade eden Bakan Bozdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz her zaman söylüyoruz, parlamentolar siyasi kararlar alır. Tarihler siyasi kararlarla yazılmaz. Tarihi hakikatler, kanunlarla, kararlarla değişmez, değiştirilemez. Bunlar zannediyorlar ki, parlamento karar alırsak tarihi hakikatleri değiştiririz, değiştirmeyeceklerdir ve milletimizin, devletimizin yürüyüşünü de durduramayacaklardır. Bunu buradan bir kez daha ifade etmekte fayda görüyoruz. Kimse endişelenmesin, Almanya böyle bir kar8ar aldı diye Türkiye ne yürüyüşünü, ne duruşunu, ne de hedeflerini değiştirir. Türkiye dimdik bildiği yolda yürümeye devam edecektir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Onlar istedikleri kadar kendi kendilerine biz bunu yaptık desin dursun, bizim açımızdan kıymeti harbiyesi yoktur. Ama kıymeti harbiyesi yoktur diye de bu kararı alanlara ilişkin bakışımızı sorgulamayacağımız kimse bizden beklemesin, Türkiye bu kararı alanlarla ilgili neler yapacağını da elbette kendisi değerlendirip karar verecek adımlarını atacaktır." - YOZGAT

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement