Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

"AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir Türkiye, adeta siyasi parti mezarlığı olmuştur" "Siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum.

05.11.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, siyasi partilerin kapatılması devrinin kapandığını düşündüğünü belirterek, bundan sonra Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğine pek ihtimal vermediğini söyledi.

Bozdağ, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile cezaevinde kalan çocuklara yapılacak yardımlara ilişkin protokolün Hakimevinde yapılan imza törenine katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, HDP heyetinin İmralı ziyaretiyle ilgili randevu talebi olup olmadığının sorulması üzerine, HDP'nin şu ana kadar kendilerine ulaşmış bir başvurusunun bulunmadığını bildirdi.

HDP'li Hasip Kaplan'ın "partisinin kapatılması için düğmeye basıldığı" yönündeki iddialarının hatırlatılmasına karşılık da Bozdağ, siyasi partilerin kapatılması konusunda Anayasa'da önemli, zorlaştırıcı, adeta imkansızlaştırıcı değişiklikler yapıldığını hatırlattı.

Daha önce karar nisabı konusunda araranan sayıyı son değişiklikle artırdıklarını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Bunu her defasında ifade ettik. Anayasa değişikliğinin ilk taslağına baktığınızda Parlamento'da kabul edilmeyen 8. maddeyi düşündüğünüzde bizim parti olarak, hükümet olarak tavrımızın ne olduğu ortadadır. O zaman bu değişikliğe 'hayır' diyen BDP'li milletvekilleri olmuştur, onlar oy vermemişlerdir. Ama biz parti olarak siyasi partilerin kapatılmasının, o partilerin savunduğu düşünceleri yok etmediği, onların siyasetine son vermediğini biliyoruz. Türkiye dünyada en çok siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir. Siyasi partiler mezarlığı olmuştur adeta siyaset alanımız. Onun için siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum."

Milli Güvenlik Kurulu toplantısındaki görüşmelerin gizli olduğunu hatırlatan Bozdağ, onlarla ilgili açıklama yapmanın yasal olarak mümkün olmadığını ifade etti.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ancak Sayın Kaplan ve başkaları oradan bir siyasi istismar aracı olarak istifade ediyorlar. Kendilerine bir güç devşirmeye çalışıyorlar. Buradan şunu söylemek lazım, Gerçekçi olmak, istismar etmeden siyaseti Anayasa ve yasaların çizdiği çerçeve içerisinde yapmak herkese fayda sağlayacaktır. HDP'nin ortaya koyduğu siyaset anlayışının, barışçı bir dil ortaya koyan bir anlayış maalesef olmadığını son dönemlerde gördük. Gerek Kobani olayları bahane edilerek ortaya konulan gösteriler gerekse başka türlü eylemlerde şiddet dili maalesef burada var. Onun için biz herkesi diyoruz ki, aklın, dilini, gönlün dilini, sağduyunun dilini siyasetin dili haline getirmek lazım. Şiddeti öven, şiddete destek olan, şiddet yapanları tahrik ve teşvik eden değil, onun karşısında duran bir yaklaşımı bütün siyasi partilerin ortaya koyması lazım. HDP de şiddet değil, 'benim fikrim var' demesi lazım. 'Benim molotofa ihtiyacım yok, benim aklım var' demesi lazım. 'Benim terörün desteğine ihtiyacım yok, benim projem var' demesi lazım. Dolayısıyla hukuksuz, kanunsuz olan şeylerin karşısında tavır koyması lazım. Umarız bundan sonraki süreçte HDP bu noktada bir tavır geliştirir, bundan kazançlı da kendisi çıkar." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement