Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ/PDY soruşturmalarının bir numaralı sanığı Fetullah Gülen ile ilgili iade yolunu kullanmayı tercih ettiklerini belirterek, "Biz bu konuda iade prosedürü işletmeyi planlıyoruz.

01.02.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ/PDY soruşturmalarının bir numaralı sanığı Fetullah Gülen ile ilgili iade yolunu kullanmayı tercih ettiklerini belirterek, "Biz bu konuda iade prosedürü işletmeyi planlıyoruz. Onun içinde evrakların tercümesi, bütün dosyaların İngilizceye tercümesi konusunda çalışmalar sürüyor. Adli dosyaları ekleyerek bir iade noktasına bunların hepsinin tercümesi bittikten sonra geçmiş olacağız. Onun da sonuna yaklaştık. Tercüme çalışmalar biter bitmez hemen süreci başlatacağız" dedi.

Bakan Bozdağ, A Haber televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak soruları yanıtladı.

Bakan Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarının siyasi sorumluluklarının gereklerine uygun hareket etmediklerini söyledi.

Türkiye'nin bazı mahallelerinde, bazı ilçelerinde terör örgütü ve teröristler tarafından çukurlar kazılarak barikatlar kurulduğunu vurgulayan Bozdağ, "Askerimize polisimize otomatik silah, roket atar, el yapımı bombalarla saldırıyor, kadınların çocukların sağlığa, eğitime erişimini engellemek için her şeyi yapıyor ve hayatı onlara zehir eden eylemler gerçekleştiriyor. Bu eylemler karşısında demokrasiye inanan, hukukun üstünlüğüne inanan her sorumlu siyasetçi gibi Sayın Demirtaş'ın bu şiddeti, bu terörü yapanlara dönüp 'durun' demesi lazım. 'Yanlış yapıyorsunuz' demesi lazım" ifadesini kullandı.

Demirtaş ve HDP'li milletvekillerinin "Türkiye'yi bir iç çatışmaya nasıl götürebiliriz?" şeklinde imaları olduğuna işaret eden Bozdağ, devlete dönük söylemlerinin yüzde birini PKK terör örgütüne, Kandil'e, çocukları, kadınları, polisleri, askerleri şehit eden teröristlere karşı söylemediklerine dikkat çekti.

Güneydoğu'da, çatışmaların yaşandığı yerlerde, ambulansların yaralıları almadığı iddialarını hatırlatan Bozdağ, "gerçek olmayan şeylerin gerçekmiş gibi dilekçelere döküldüğünü" bildirdi. Bozdağ, yaralıları almaya giden ambulanslara ateşlerle silahlarla karşılık verildiğini belirterek, yaralıların alınmadığını iddia eden HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı şu sözlerle eleştirdi:

"Faysal Sarıyıldız bulunduğu yerde resmen teröristlere yardım yapıyor yataklık yapıyor. Orada devletin güvenlik güçleri aleyhine de ve oradaki vatandaşların aleyhine de sonuç doğurmasını sağlayacak birtakım şeylerin içerisine giriyor. Bir milletvekiline bu yakışmaz. Anayasaya yemin etmiş birinin yapmaması lazım. Herkes görevini anayasaya uygun yapsa zaten sorun çıkmaz. Ama maalesef milletvekilleri orada olayların sona ermesi için değil adeta olayların biraz daha büyümesi için, daha büyük sıkıntılar çıkması için uğraşıyor görüntüsü ile karşı karşıyayız."

"Öcalan'la bir görüşme yok"

Bakan Bozdağ, terörist başı Abdullah Öcalan'la bir görüşme olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Öcalan'la bir görüşme yok, onu özellikle ifade etmek isterim. Devlet görevlilerinin bir görüşmesi yok. Öte yandan HDP'lilerin bir görüşmesi de söz konusu değil. HDP'liler burada teröristleri, terörist değil masum gibi gösterme, burada devleti katil gösterme, devleti sebepsiz yere sokağa çıkma yasağı ilan eden, sebepsiz yere orada operasyon yürüten biri pozisyonuna düşürmek için milletvekilleri bütün kadrosuyla beraber hem mecliste, hem değişik platformlarda, hem Anayasa Mahkemesi, hem AİHM, hem de uluslararası diğer platformlarda büyük bir çabanın içerisinde. HDP bu anlamda yaptıklarıyla, milletvekilleri PKK'nın yaptığı terör eylemlerini kamuoyuna meşrulaştırmak için bir gayretin ve çabanın içerisindeler."

Fetullah Gülen'in iadesi istenecek

Bozdağ, Fetullah Gülen ile ilgili iade yolunu kullanmayı tercih ettiklerini bildirdi.

Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Onunla alakalı dört ayrı yerden gelmiş, mahkemelerden gelmiş kararlar var, başka kararlar da var. Biz bunların hepsini toplu bir şekilde yapmayı planlıyoruz ve iade yolunu kullanmayı tercih ediyoruz. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında yer alan sözleşmeler ve iki ülke arasındaki ilişkiler bunun iade usulünün daha doğru olduğunu bize gösteriyor. Kırmızı bültende konuşuluyor ama kırmızı bülten daha ziyade adresi, yurdu, kimliği belli olmayanlarla ilgili işletilen bir prosedür. Ama adresi, yeri kimliği belli olanlarla ilgili iade prosedürüdür. Onun için biz bu konuda iade prosedürü işletmeyi planlıyoruz. Onun içinde evrakların tercümesi, bütün dosyaların İngilizceye tercümesi konusunda çalışmalar sürüyor. Adli dosyaları ekleyerek bir iade noktasına bunların hepsinin tercümesi bittikten sonra geçmiş olacağız. Onun da sonuna yaklaştık. Tercüme çalışmalar biter bitmez hemen süreci başlatacağız."

Danıştay savcısının, orta öğretimde başörtüsü serbestliği getiren yönetmelik hükmünün iptali istemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bozdağ, "İşin doğrusu hayal kırıklığına uğradım. Çünkü Türkiye artık bu utançtan kurtuldu. Bu utancı, bu ayıbı yeniden müdafaa etmek, yeniden müdafaa edeni utanacak duruma düşürür. Yeniden gündeme getirmesi gerçekten utanılacak bir durumdur" dedi.

Bozdağ, Danıştayın hürriyeti, din ve vicdan özgürlüğünü, kişilerin bireysel tercihlerini esas alan bir karar vereceğine inandığını belirtti.

Alevi vatandaşların sorunlarının çözümüne dönük paket hazırlama görevinin Adalet Bakanlığına tebliğ edildiğini aktaran Bozdağ, çalışmaların son noktaya geldiğini ve mart ayı içerisinde de Türkiye'nin gündemine bu konudaki nihai çözüm önerilerini sunmayı ve hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • idil: zamanında ondan.iyisi yoktu onla.gorurusp konusuyrodum uz onin sayesinde geldiniz başa şimdi o.kotu niye çünkü tek başına ilerlemek amaciniz 0 0 Yanıtla
  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement