Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Trabzon bölge adliye mahkemesi, diğer bir anlatımla Trabzon istinafı kapatılmadı.

20.04.2016 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Trabzon bölge adliye mahkemesi, diğer bir anlatımla Trabzon istinafı kapatılmadı. Trabzon istinaf şu anda kurulmuştur. Başsavcısı görevi başındadır, ancak istinaf başkanı ve daire başkanı üye atamaları yapılmamıştır." dedi.

"e-Devlet Uygulamaları Sempozyumu"na katılmak üzere kente gelen Bozdağ, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret etti.

Bakan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri içinde Trabzon'un önemli bir kavşak olduğunu söyledi.

Trabzon'un AK Parti'ye büyük destek verdiğini belirten Bozdağ, "Hem duasıyla hem oylarıyla yanımızda oldu ve güç verdi. Biz de bu vesileyle Trabzonumuza değer hizmetlerle teşekkür etme fırsatı bulduk. 'Trabzonumuzun bütün ihtiyaçlarını tam manasıyla karşıladık' diyemeyiz ama Trabzon tarihi içerisinde en büyük çalışmaların altına imzayı AK Parti hükümetleri attı." diye konuştu.

Bozdağ, uçakla gelirken Akyazı Stadı'nı gördüğünü dile getirerek, "Spora sevdalı Trabzonluların gönlünde taht kuracak, inşallah Trabzonspor'a da şampiyonluklar kazandıracak o stadın nasıl inşa edildiğini gördük. Trabzon hem bunu hem de daha iyilerini hak etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de Trabzonumuza daha iyi hizmetleri yapma yarışı içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da bakanlığıyla ilgili konularda da çalışma yapmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Bozdağ, e-Devlet Uygulamaları Sempozyumu'nun kente katkıları olacağını söyledi.

"2019'a kadar istinafların tamamını faaliyete geçirmeyi planlıyoruz"

Bozdağ, adalet binalarıyla ilgili de bilgilendirmede bulunarak, şöyle konuştu:

"Trabzonumuzda önemli çalışmalar yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Trabzon adliye binamız 2014'te faaliyete başladı ama yeni adliye binaları da yapma ihtiyacımız var. 2016 yılı içerisinde Araklı ve Of adliye binalarını programa aldık. Çalışmalarımız devam ediyor. Vakfıkebir ve Akçaabat üzerinde çalışmalarımızın devam ettiğini, buralara da adliye binalarını kazandırmayı hedeflediğimizi ifade etmek isterim."

Trabzon'da bölge adliye mahkemesinin de kurulduğuna dikkati çeken Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Faaliyete geçen 7 bölge adliye mahkemesi arasında 20 Temmuz'da Trabzonumuz yer almıyor ancak Trabzon istinaf şu anda kurulmuştur. Başsavcısı görevi başındadır, ancak istinaf başkanı ve daire başkanı üye atamaları yapılmamıştır. Önümüzdeki yıllar içerisinde istinaf Trabzon'da da faaliyete geçirilecektir. Trabzon'daki vatandaşlarımız hukuksal ihtilaflarını istinaf yoluyla Trabzon'da görme imkan ve fırsatı bulacaktır."

Bakan Bozdağ, istinaf binasının da hazır olduğunu belirterek, "Şu anda istinafın binası da hazır durumdadır. Sadece atama kısmı var. Elimizdeki hakim ve savcı sayısının yetersizliği nedeniyle bu sene faaliyete geçiremedik ama inşallah bir kısmını önümüzdeki yıl, bir kısmını da 2018 içerisinde faaliyete geçireceğiz. 2019'a kadar istinafların tamamını faaliyete geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Gümrükçüoğlu, ziyaretin anısına Bakan Bozdağ'a gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye etti.

Bakan Bozdağ, buradaki ziyaretin ardından Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile de bir araya geldi.

Bakan Bozdağ'a ziyarette, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement