Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

TRABZON (A) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bizim ciddi bir muhalefet sorunumuz var. Proje üreten, fikir üreten AK Parti'yi yapıcı eleştirilerle daha iyi işler yapmaya zorlayan ve bizim daha çok çalışmamıza yol açacak bir muhalefet maalesef bugün Türkiye'de yoktur" dedi.

20.04.2016 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON (A) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bizim ciddi bir muhalefet sorunumuz var. Proje üreten, fikir üreten AK Parti'yi yapıcı eleştirilerle daha iyi işler yapmaya zorlayan ve bizim daha çok çalışmamıza yol açacak bir muhalefet maalesef bugün Türkiye'de yoktur" dedi.

Bozdağ, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu ifade ederek, ana muhalefet partisinin gazete manşetlerine göre laf yarıştırdığını söyledi.

Türkiye'de proje, fikir üreten bir muhalefete ihtiyaç olduğunu dile getiren Bozdağ, "Bizim ciddi bir muhalefet sorunumuz var. Proje üreten, fikir üreten AK Parti'yi yapıcı eleştirilerle daha iyi işler yapmaya zorlayan ve bizim daha çok çalışmamıza yol açacak bir muhalefet maalesef bugün Türkiye'de yoktur. Birisi terör örgütünün değirmenine su taşıyor, onun talimatları ile siyaset yapıyor, öbürü de hangisine kime, neye nasıl hizmet ettiğini ben anlamış değilim" diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye'deki muhalefet sorununu çözmeye AK Parti'nin gücünün yetmeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu var, bunu çözmeye AK Parti'nin gücü yetmez, gücü yetecek tek kişi var o da aziz Türk milletidir. Bu işi siz çözersiniz. Allah için siz çözersiniz, dualarınızla çözersiniz, oylarınızla çözersiniz. Yüzde 25 ile CHP yerinde saymaya devam ediyor ne olur yani yüzde 20'ye indirseniz de tamamen bir değişime uğrasa, yüzde 25,1 oldu mu başarılı görüyor kendisini. Burada millet ancak buna bir ayar verebilir. 2002 seçimlerinde ne yaptınız, hepsini Meclis'in dışına koydunuz, Türkiye'de yeni bir yol açtınız. Eğer 2002'de vatandaş sandığa el koyup Meclis'in içindekileri Meclis'in dışına atmasaydı, AK Parti'yi Meclis'in dışından tek başına iktidara taşımasaydı bugün güçlü Türkiye'yi bulamazdık."

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemine de muhalefet partileri çok ciddi karşı çıkıyorlar. Cumhurbaşkanımız için başkanlık sistemini istediğimizi düşünüyorlar. Halbuki Türkiye'deki mesele birinin başkan olması meselesi değil, Türkiye'deki mesele bir sistem meselesidir. Geçmişte başkanlık sistemini isteyenler hep zayıf zamanda başkanlık sistemini istemişler. Turgut Özal istemiş, çöküş devresinde istemiş. Demirel istemiş çöküş devresinde istemiş. Gücünün zirvesinde olup başkanlık sistemini isteyen hiçbir siyasi parti olmamış. Bugün parlamentoda çoğunluk AK Parti'de, zaten iktidar da AK Parti'de. Yani yasama ve yürütmede istediğini yapabilme imkanı var. Buna rağmen AK Parti niye başkanlık sistemi istiyor, tek nedeni var Türkiye için, Türk milleti için istiyor. Çünkü har zaman böyle güçlü bir siyasi iktidar ve istikrar olmayabilir. Bugün Türkiye'de bu istikrar var, böylesine güçlü bir iktidar var ama yarın dengeler değişir, Türkiye başka bir noktaya gidebilir ama sandık her zaman istikrar ve güçlü iktidar çıkarsın, oylamanın bittiği gün hükümet kimse belli olsun."

Bozdağ, 7 Haziran'da sandığın tek başına iktidar çıkarmaması yüzünden Türkiye'de kıyamet koptuğunu, medya patronları, sermayenin başındaki baronlar, Avrupa'sı ve Amerika'sının "Bize gün doğdu" diye ortaya çıktığını ifade ederek, "Bunun nedeni iktidarı doğrudan sandıkta biz birine vermedik de onun için. Herkes kendini kral gibi görmeye başladı. Tek kral var iktidar için halktır, alır, verir. İşte başkanlık sistemi geldiğin de halk doğrudan sandıkta veriyor, sandıkta alıyor" diye konuştu.

"Başkanlık sistemi zayıf lider istemez, güçlü lider ister"

Muhalefetin başkanlık sistemini istemediğini belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Başkanlık sistemini Türkiye'de muhalefet niye istemiyor derseniz pek çok nedeni var, ben bir tanesini söyleyeceğim. Başkanlık sistemi zayıf lider istemez, güçlü lider ister. Başkanlık sisteminde kaybede kaybede 20 sene koltuğunu korumak diye bir şey yoktur. Kaybeden kaybettiği gün gider, kazanan da en fazla 8 sene sonra gider. Başkanlık sistemi olduğu zaman asansör yaptırıp ikinci kata asansörle çıkan genel başkanlar olmaz. Azrail gelene kadar delegenin götüremediği genel başkanlar olmaz. Başkanlık sistemi geldiğinde yüzde 51'i alan başkan oluyor. Sağdan birinin soldan birinin seçilmesi için yüzde 51'in oyunu alması lazım. Solun oyu belli. Nasıl birini başkan gösterecek, öyle birini aday gösterecek ki sağdan da oy alabilsin. Sağın da oyu belli o da bölünebilir, onun da soldan da oy alabilecek birine ihtiyacı var. Onun için sağdan olsun soldan olsun kim aday olursa olsun güçlü aday olacaktır. Sonuçta kim kazanırsa kazansın liderlik özellikleri üstün biri kazanacaktır. Soldan da kazansa Türkiye kazanır, sağdan da kazansa Türkiye kazanır. Çünkü orta yolun dışında yürüyenlerin, radikal olanların bu sistemde iktidarı rüyasında dahi görme imkanı olmaz."

Bozdağ, zayıf olanların, liderlik vasıflarını yeterince taşımayanların başkanlık sistemini istemediğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı seçiminin de başkanlık sisteminin bir provası olduğunu ifade etti.

Başkanlık sisteminin kaybedenleri sevmediğini dile getiren Bozdağ, "Başkanlık sistemi kaybedeni sevmez, kaybedeni postalar. Amerika'da siz 20 senedir başkan adaylığı yapan birisini duydunuz mu, yok. Seçiliyor, en fazla başarılı olursa iki dönem seçiliyor, 8 yıl, sonra yok. En başarılısı bu kadar kalıyor, başarısızı kaybettiği gün gidiyor. Türkiye'de kaybedip kaybedip kaç seçimdir yerinde olan yok mu, var. Başkanlık sistemi olunca kaybeden gidecek" dedi.

Bakan Bozdağ, başkanlık sisteminin yenileşmeyi sağlayan bir sistem olduğunu, siyasette zamanla lider kadronun değişimini sağlayacağını, bunun millete ve devlete güç katacağını vurguladı.

-"Başkanlık sistemini solcular hariç her lider istedi"

Başkanlık sisteminde yasama ve yürütmenin birbirinden tam ayrı olduğu, birbirine karşı ise tam bağımsız olduğunu belirten Bozdağ, başkanlık sisteminde halkın dediğinin olduğunu söyledi.

Bozdağ, Türkiye'de başkanlık sistemini solcular hariç her liderin istediğini ifade ederek, "Solcular diyor ki 'Türkiye'de başkanlık sistemi gelirse biz iktidar olamayız'. Türkiye'nin hayrına olduğu için değil, sistemi kendi hayırlarına görmedikleri için istemiyorlar. Bu sistemi Turgut Özal istemiş. ilk defa merhum Necmettin Erbakan seçim beyannamesine 1977'de koymuş. Süleyman Demirel istemiş. Alparsan Türkeş istemiş. Türkiye'de sağdan iktidara gelmiş kim varsa hapsi başkanlık sistemini istemiş. Bizim farkımız onlar gücünü yitirdikten sonra istemişler, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve AK Parti gücünün zirvesinde iken başkanlık sistemini istiyor. Biz bunu Türkiye için istiyoruz. İkbal peşinde değiliz. Eğer ikbal hesabı yapsak bu sisteme hepimizin karşı çıkması lazım. Başkanlık sisteminde başkan dahil kimsenin yeri sağlam değil" dedi.

Konuşmasının ardından Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, Bozdağ'a kitap armağan etti. Bozdağ daha sonra partililer ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement