Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da Açıklaması

"Tayyip beyin belediye başkanıyken koltuğunu altından alanlar, onu zindana gönderenler, ebedi siyaset yasağı koyanlar, milletvekili listesinden adını sildirenler, parti kapatma davası açanlar, onca kumpası, hileyi kuranlar mağlup oldular"

16.11.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Tayyip beyin belediye başkanıyken koltuğunu altından alanlar, onu zindana gönderenler, ebedi siyaset yasağı koyanlar, milletvekili listesinden adını sildirenler, parti kapatma davası açanlar, onca kumpası, hileyi kuranlar mağlup oldular" dedi.

Bakan Bozdağ, bir otelde düzenlenen AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı 3. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de güçlü bir AK Parti bulunduğunu, milletin duası ve desteği ile güçlü bir teşkilat yapısına sahip olması sayesinde bunun gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde, mahalle ve köylerindeki AK Parti teşkilatlarının, Antalya ve Konyaaltı'ndaki gibi güçlü, dinamik bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"Gücümüzü teşkilatlardan aldık. Eğer bugün parlamentoda tek başına güçlü bir iktidar varsa bu, sizin emekleriniz, duanız ve desteğiniz sayesindedir. Eğer iktidar olacaksak hizmet edeceğiz. Eğer hayırla yadedilmek istiyorsak çok değerli eserler bırakacağız. İnsanımıza teşekkürümüzü icraatlarımızla hep beraber ortaya koyacağız. Son 12 yıl içerisinde, bizlerin omuzlarına yüklediğiniz emanet çerçevesinde, Antalyalılara, Konyaaltılılara, milletimize borcumuzu geceyi gündüze katarak çalışmak suretiyle ödemeye çalışıyoruz. Bu bir hizmet yolculuğudur. Milletimizin refahını artırma, ülkemizi güçlü ve kudretli bir ülke haline getirme, demokrasimizi, hukuk devleti anlayışımızı daha güçlü, daha ileriye taşıma noktasında milletle beraber gece gündüz demeden çalışma yolculuğudur. Bu yolculukta bugüne kadar çok önemli kazanımları hep beraber elde ettik. Türkiye büyük bir değişimi, dönüşümü her alanda yaşadı."

Bozdağ, İstiklal Marşının ilk kelimesinin "Korkma" olduğunu hatırlatarak, milletin korkulardan çok çektiğini, bazı kişilerin, pek çok korkularla milleti teslim almaya kalktığını vurguladı.

Türkiye'yi o yana, bu yana sürüklemek isteyenlere milletin izin vermediğine dikkati çeken Bozdağ, "Bugün Türkiye'den güçlü, kudretli bir ülke olarak bahsediyorsak bunun payı size aittir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yola çıktığı zaman yanındaki insan sayısı 50'ydi. Ama daha sonra millet arkasına düştü, milletle beraber yol yürüdü ve yeni bir devlet kuruldu. Biz o yoldan yürüyoruz. Eğer Atatürk'ün ardında yürüyenler olmasaydı bugün bu güçlü ülke olmazdı" diye konuştu.

"Türkiye'nin yolunu siz açtınız"

Adnan Menderes iktidarı, 1960 ve 1980 darbeleri, ardından Turgut Özal döneminde yapılan başarılı çalışmalardan bahseden Bozdağ, bu süreçlerin ardından gelen koalisyon hükümetleri döneminde ülkenin zor günler yaşadığını aktardı.

Bozdağ, vatandaşın 3 Kasım'da sandığa el koyarak. CHP, MHP, Anavatan, Fazilet, Doğru Yol'u sandığın dışına attığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Millet, Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını sandığa doldurdu. Güçlü bir iktidar getirdi. Türkiye'nin yolunu siz açtınız. Onun için diyorum, bu millete bizim teşekkürümüz var. Tayyip beyin belediye başkanıyken koltuğunu altından alanlar, onu zindana gönderenler, ebedi siyaset yasağı koyanlar, milletvekili listesinden adını sildirenler, parti kapatma davası açanlar, onca kumpası, hileyi kuranlar mağlup oldular, kaybettiler. Hangi tuzağı kim kurarsa kursun, Allah'ın en büyük oyuncu kurucu olduğunu unuttular. Milletin gönlüne kimi koyduysa milletin ona sahip çıktığını unuttular. 'Muhtar bile olamaz' dediler ama hamdolsun siz sandıkları doldurdunuz. Muhtar bile olamaz diyenlere önce önünü ilikletip, 100 metreden 'sayın Başbakanım' diye koşturttunuz. Yetmedi, ona bu ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olma şerefini yaşattınız. Allah hepinizden razı olsun."

IMF'ye yol verdik

Türkiye'nin son 12 yılda değişip geliştiğini, herkesin refahının 2002 ile kıyaslanamayacak derecede arttığını vurgulayan Bozdağ, her alanda büyük değişimler, dönüşümler yaşandığını söyledi.

Bozdağ, Türkiye'nin içeride ekonomik anlamda büyüdüğü gibi dışarıda da itibarı, gücünün arttığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"2007 yılında IMF ile Türkiye yeniden görüşme yapıyordu. Dünya'da büyük bir finans krizi yaşanıyordu. 2008'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bir kapatma davası açtı. Türkiye'de kriz olsun, ekonomi tepe taklak olsun, milletin aklı başına gelsin, bu AK Parti'ye oy vermekten vazgeçsin. Boşuna bekliyorsun. Bir ülkenin iktidar partisi ve 72 milletvekiline, genel başkanına siz kapatma davası açıp, yasak isterseniz, bu son sürat giden bir Mercedes'in frenine aniden basmaya benzer. Türkiye büyük krize girsin diye. Krize girdi mi, girmedi. Niye girmedi? Çünkü, arabanın kaptanı ne Bahçeli, ne de Kılıçdaroğlu. Ustaların ustası Tayyip Erdoğan, onun için girmedi. Arkasından IMF'ye yol verip gönderdik. Şimdi IMF'ye 'İsterseniz size borç 5 milyar dolar para verebiliriz, bunun görüşmelerini yapalım' diyoruz. IMF'nin kapısında dilencilik yapan bir zihniyet mi milliyetçidir yoksa IMF'ye yol verip, 'İstersen sana borç verebilirim' diyen zihniyet mi milliyetçidir? Bugün Türkiye'nin sadece ekonomisinin büyümesi tek başına olmuş olan bir iş değil. Bu bir bütünün içerisinde gerçekleşen bir hadisedir. Ama maalesef birileri bunu görmek istemiyor."

Önceleri, bankalardan kredi almak isteyen vatandaşların, iktidar partisinin il başkanına yalvar yakar bankaya telefon açtırıp kredi alabildiğini hatırlatan Bozdağ, bugün vatandaşların kredi almak için kimseyi referans göstermek zorunda olmadığını dile getirdi.

Bozdağ, faizler yüzde 50-60, vadesi de 1-2 yıl olduğu dönemlerden geçildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bankacıları milletin kapısına biz gönderdik. Gidin millete kredi verin diyen iktidar biziz. 10 değil, 20 yıl sabit faizli krediler verilebiliyor. Bu ne demek, '10 sene önümü görüyorum. Kredi verirsem, 10 yılda geri tahsil edebilirim' demek. Alan için de '10 yıl önümü görebiliyorum. Kredi alırsam, bunu ödeyebilirim. Ben de kazançlı çıkarım' diyebilmektir. Türkiye'nin, 10 yılını, 20 yılını gören bir ülkeye dönüşmesi bu kadroların, sizin sayenizde olmuştur. Dün, bir gün sonrasını göremeyen, bir saat sonrasını hesap edemeyen bir Türkiye'den bugün 10 yılını, 20 yılını hesap eden bir Türkiye'ye geldik. Bu kolay olmadı. Büyük gayret ve çabalarla oldu. Ama bundan rahatsız olanlar yok mu, var. 'Ne güzel, eskiden Türkler gelirdi, benden borç isterdi. Şimdi Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, bizden borç para istemiyorlar. Borç yapan kuyrukta alırdı. Borç verince kuyrukta verirdik. Şimdi kuyruk alan yok' diyen ve büyük bir rahatsızlığın içinde olan bir kesim de var."

- Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adalet Bakanı Bozdağ, Antalya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement