Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Dokunulmazlık Konusunda Kılıçdaroğlu'na Eleştiri - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Dokunulmazlık Konusunda Kılıçdaroğlu'na Eleştiri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklar konusunda CHP’nin tavrını eleştirerek, "CHP Genel Başkanı ve milletvekillerinin kafası, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda karışık. Halkın,"dokunulmazlıklar kalksın" iradesi ile CHP’li vekillerin dokunulmazlıklar kalkmamalı iradesi, CHP’yi ikircikli bir siyasete zorluyor" dedi.

27.05.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin tavrını eleştirerek, "CHP Genel Başkanı ve milletvekillerinin kafası, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda karışık. Halkın,"dokunulmazlıklar kalksın" iradesi ile CHP'li vekillerin dokunulmazlıklar kalkmamalı iradesi, CHP'yi ikircikli bir siyasete zorluyor" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, CHP'nin dokunulmazlıklar konusundaki tavrını eleştirerek, "CHP; hem dokunulmazlık teklifi anayasaya aykırı ama değişikliğe "evet" oyu vereceğiz diyor ama yaklaşık 110 milletvekili"hayır"oyu veriyor. Anayasa eklenen maddeyi Anayasa Mahkemesine götürmek için 51 imza ihtiyacı olan HDP dilekçesini imzalayanı partiden atarız, diyor CHP. K.Kılıçdaroğlu: "...HDP, CHP'den imza versinler diye bir çağrı yaptı. Biz AYM'ye gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz..." CHP'li vekillerin AYM'ye bireysel başvuru yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu NTV 'de HDP'ye"Siz de bireysel başvuruda bulunun"aklı verdi. K. Kılıçdaroğlu: "...Dokunulmazlığı kalkan milletvekilimiz kendisi AYM'ye başvuru yapabilir. 1 hafta süresi var..." dedi.Belli ki CHP Genel Başkan'ı ve milletvekillerinin kafası, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda karışık. Halkın,"dokunulmazlıklar kalksın" iradesi ile CHP'li vekillerin dokunulmazlıklar kalkmamalı iradesi,CHP'yi ikircikli bir siyasete zorluyor" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, açıklamasında şunları kaydetti: "Kaldı ki "Yasama işlemleri ... aleyhine doğrudan bireysel başvuru yapılamayacağı..."(AYM Kur. ve Yrg. Us. Hk. K.m.45/3), kanun emridir. Bu nedenle dokunulmazlıklarla ilgili anayasaya madde ekleyen düzenleme, yasama faaliyeti olduğundan bireysel başvuru konusu yapılamaz. Buna rağmen bireysel başvuru yapılırsa,Anayasa Mahkemesi'nin "kabul edilmezlik"kararı vereceğini söylemek için hukukçu olmaya gerek yok. CHP'yi HDP'ye vagon yapan CHP yönetimine Atatürk sağ olsaydı ne derdi? "Siz kim,partimi yönetmek kim.Bırakın artık CHP'yi"demez miydi?. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı Bozdağ'dan, Dokunulmazlık Konusunda Kılıçdaroğlu'na Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement