Adalet Bakanı Bozdağ'ın adliye ziyareti - - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ'ın adliye ziyareti -

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Önümüzdeki süreç içerisinde bakanlık olarak yargı ve hukuk güveni konusunda bir eylem planını ortaya koyacağız" dedi.

17.09.2014 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Önümüzdeki süreç içerisinde bakanlık olarak yargı ve hukuk güveni konusunda bir eylem planını ortaya koyacağız" dedi.

Bakan Bozdağ, Vali Hasan İpek, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile Şırnak Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş'ı makamında ziyaret etti.

Şırnak'ta hakim ve savcıların büyük bir özveri ile fedakarlıkla görev yaptığını, Şırnak Adliyesine talep üzerine ek bina ve genişletme çalışmaları için talimat verdiğini aktaran Bozdağ, adliyenin ihtiyacını gidermenin kendi görevleri olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak yargı görevi yapan hakim ve savcıların talep ve ihtiyacını karşılamak, yargıya ilişkin sorunları yasal düzenlemeler ve diğer çalışmalarla ortadan kaldırmanın öncelikli vazifeleri olduğunu anlatan Bozdağ, çünkü teşkilat kanunu, adalet politikalarının oluşturulması ve geliştirilmesi görevini Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğünü bildirdi.

"Önümüzdeki süreç içerisinde bakanlık olarak yargı ve hukuk güveni konusunda bir eylem planını ortaya koyacağız" diyen Bozdağ, yargıya güveni ve hukuk güvenliğini daha güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için büyük çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Hakimler ve savcıların dil ve yurt dışı tecrübesi konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Bozdağ, hakim ve savcıların mümkün olduğu kadar yurt dışına çıkmalarını ve oradaki mahkemelerin işleyişlerini, hukuk sistemlerini incelemelerini önemsediklerine dikkati çekti.

Bakan Bozdağ, "2023 hedefleri çerçevesinde daha çok hakim ve savcıların yurt dışı tecrübe edinmesini sağlamak, bilgi ve görgülerini artırmak için bir projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Yargı görevini yapanların dış tecrübesinin hukuk sisteminin gelişmesine çok büyük bir katkı yapacağını anlatan Bozdağ, dil eğitim ve öğretimi konusunda yeni bir strateji hayata geçireceklerini, hakim ve savcılarda dil bilenlerin sayısının çok az olduğunu anlattı.

Hakim ve savcıların dil öğrenmek isteyenlerin dil eğitimlerini sağlamak konusunda daha büyük bir kaynak ayırmayı planladıklarını dile getiren Bozdağ, "Hedefimiz yargıda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını okuyabilen ve onu anlayabilen, analiz edebilen, tercüme yapmadan hakimlerimizin ve savcılarımızın yargı sistemimiz içerisinde çoğalması ve mümkünse öğrenmek isteyen herkesin bundan istifade etmesi olacaktır" ifadelerini kullandı.

-Şırnak Belediyesini ziyaret

Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ı da makamında ziyaret eden Bakan Bozdağ, sorunları yerinde tespit etmenin önemine değinerek, Şırnak'ın çok önemli bir il olduğunu aktardı.

Vali İpek'in, "Belediye başkanımızdan imar planı konusunda destek istiyoruz" demesi üzerine Bozdağ, aynı zamanda avukat olan Kadırhan için "Görev yeri adliye. Kürkçü dükkanı adliye. Sonuçta oraya gelecek. Herhalde gerekli desteği verecek" demesi gülüşmelere neden oldu.

Kadırhan ise ziyaret vesilesiyle bazı konuları görüşeceklerini belirterek, "Son dönemdeki gelişmeler ile hasta tutuklular, anadilde eğitim, okulların kapatılması ve çözüm sürecine ilişkin görüşme fırsatım olacak. Bu fırsatı bize tanıdığı için kendisine minnettarım" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindekiler daha sonra bir vatandaşın taziyesine katılarak, Sanat Sokağındaki esnafı ziyaret etti.

Adalet Bakanı Bozdağ\'ın adliye ziyareti -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ'ın adliye ziyareti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement