Adalet Bakanı, Görev Değişiklikleri İçin "Normal Tasarruflardan Başka Bir Şey Değil" Dedi(2/son) - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı, Görev Değişiklikleri İçin "Normal Tasarruflardan Başka Bir Şey Değil" Dedi(2/son)

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yapılan atama ve görev değişikliklerine ilişkin, "Atamayı yapan makam zaman zaman değişiklikler yapabilir, bu normaldir, her zaman olan bir iştir.

11.06.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yapılan atama ve görev değişikliklerine ilişkin, "Atamayı yapan makam zaman zaman değişiklikler yapabilir, bu normaldir, her zaman olan bir iştir. Normal tasarruflardan başka bir şey değildir" dedi.

Adalet Bakanı, Meclis Genel Kurulu'nda yeni Yargı Paketi'nin 3. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

MHP'li Alim Işık, "17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından üst düzey yönetici kademelerinde bugüne kadar kaç kişinin yeri değişti?" diye sordu.

Adalet Bakanı da, hükümetlerin her zaman bürokraside tasarrufta bulunabileceğine işaret ederek şöyle dedi:

"Yasalar çerçevesinde kimlerin nereye nasıl atanacağı bellidir. Atamayı yapan makam zaman zaman değişiklikler yapabilir, bu normaldir, her zaman olan bir iştir. Hükümetlerimiz döneminde de pek çok bürokratın ataması yapılmıştır. Zaman zaman da değişiklikler yapılmıştır, atayan hükümet, değiştiren hükümet daha önce atadığı zaman nasıl bir takdir de bulunuyor atama işlevini gerçekleştiriyorsa değişiklik yapılırken de yasalar çerçevesinde takdir hakkını kullanarak bu değişiklikleri yapmaktadır. Bunları birtakım olaylarla irtibatlandırmak fevkalade yanlıştır. Bunlar hükümet çalışmaları sırasında yapılabilir, normal tasarruflardan başka bir şey değildir."

-"ZATEN İÇİNİZİN TEMİZLİĞİ YÜZÜNÜZE DE VURMUŞ DURUMDA"-

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sorusuna ilişkin de Adalet Bakanı, "Sayın Genç'in sorularına cevap vermeyi düşünmüyorum. Hakaret ve iftira hiçbir zaman soru olmaz. Bu hakaret ve iftiralar sizin şahsınıza yakışıyor, zaten içinizin temizliği yüzünüze de vurmuş durumda, size yakışıyor söylediğiniz laflar onun için cevaba gerek yok" dedi.

-İVEDİ YARGILAMA-

İvedi yargılama hususunun çok tartışıldığını ifade eden Adalet Bakanı, "Mahkeme kararlarını uygulamıyoruz demedim. Benim dediğim şey mahkeme kararlarını uygulayamıyoruz dedim" diyerek daha önceki konuşmasına açıklık getirdi.

İvedi yargılama usulüne işaret eden Adalet Bakanı, şöyle dedi:

"İvedi yargılama usulüne gelince, şu anda dava açma süresi 60 gün, ivedi yargılamaya geçtiğimizde 30 gün olacak. Eğer burada sıkıntıya düşecek birisi varsa idaredir. Daha erken cevabını verecek. Şu anda dosyanın tekemmül etmesi için öngörülen süreler kısaltılmış oluyor. Dosya tekemmül ettikten sonra mahkemeye deniyor ki; bir ay içerisinde karar ver. Biz diyoruz ki dosya tekemmül etti, inceledin, dosyayı masanda tutma, sümen altı etme, ne yap; tekemmül ettiyse kararını hemen var. Dosya bir ayda tekemmül etmiyor.

- "YARGI DENETİMİNDEN KAÇIRILAN HİÇBİR ŞEY YOKTUR"-

İvedi yargılama konusunda yargıdan kaçırılan bir şey var mı, yok. İdare mahkemesi gene denetleyecek, Danıştay denetleyecek. Bizim dediğimiz şey 10 yıl bekleyip de karar vermesin. Zamanında kararını versin, mahkeme kararını zamanında versin, yoksa yargı denetiminden kaçırılan hiçbir şey yoktur."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı, Görev Değişiklikleri İçin 'Normal Tasarruflardan Başka Bir Şey Değil' Dedi(2/son) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement